Elon Musk spune că SpaceX va trimite racheta Starship pe Marte în doar doi ani - în ciuda testelor de lansare ratate

Sursa Foto: Captura Foto SpaceX via X (Twitter)
Sursa Foto: Captura Foto SpaceX via X (Twitter)

Chiar dacă abia a ajuns în spațiu și s-a întors, Elon Musk crede că poate trimite racheta sa Starship pe Marte în doar doi ani.

Pe X (Twitter), fondatorul SpaceX a spus că misiunile neechipate pe Marte din 2026 vor „verifica fiabilitatea aterizării intacte” pe planeta roșie.

În doi ani, în 2028, Starship va transporta oameni pe Marte – ceea ce ar marca prima dată când oamenii vor păși pe o altă planetă.

Starship – cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată – a avut teste de lansare în ultimii câțiva ani, ce au fost marcate de explozii.

Conform lui Musk, compania sa va produce mai multe Starship-uri – cu scopul de a forma, în final, o flotă de peste 100 de nave.

Fondatorul miliardar a declarat în postarea sa pe X că primele Starship-uri vor pleca spre Marte în doi ani, când „se deschide următoarea fereastră de transfer între Pământ și Marte”.

Aceasta se referă la o perioadă specifică. Undeva la fiecare 26 de luni, când cele două planete sunt cel mai aproape aliniate în orbitele lor, iar distanța dintre ele este mai mică.

Musk a spus: „Rata de zbor va crește exponențial de acolo, cu obiectivul de a construi un oraș auto-sustenabil în aproximativ 20 de ani.”

Musk dorește să facă din oameni o specie „multiplanetară” – adică să trăim pe mai multe planete, nu doar pe Pământ

În final, Musk dorește să facă din oameni o specie „multiplanetară” – adică să trăim pe mai multe planete, nu doar pe Pământ.

Elon Musk a adăugat: „Faptul că vom deveni multiplanetari va crește considerabil durata probabilă de existență a conștiinței, deoarece nu ne vom mai pune toate ouăle, literalmente și metabolic, pe o singură planetă.”

Într-un alt tweet, Musk a reafirmat că oamenii vor merge pe Marte doar după ce primele aterizări din 2026 „vor fi dovedite ca fiind fiabile.”

El a adăugat: „4 ani este cel mai optimist scenariu pentru oameni, ar putea fi 6, sperăm să nu fie 8.”

Musk are tendința de a face promisiuni exagerate care nu se concretizează, adesea implicând termene ambițioase care se dovedesc că sunt asumate prea devreme.

În 2017, Musk a spus că SpaceX va lansa primele misiuni de transport pe Marte în 2022 și va trimite primele echipe pe planetă în 2024.

Însă acum, el ar putea fi deosebit de optimist după ce Starship a ajuns în spațiu și a aterizat cu succes pe Pământ în luna iunie.

Musk a numit acest lucru o „realizare epică” după ce Starship a zburat la 209 km deasupra suprafeței și a efectuat o aterizare lină în Oceanul Indian, conform planului.

În martie, Starship a reușit să ajungă în spațiu, dar s-a distrus spectaculos în timpul reîntoarcerii în atmosfera Pământului.

Acest lucru a fost precedat de două lansări eșuate în 2023, prima dintre ele sfârșindu-se într-o explozie deasupra Golfului Mexic în aprilie.

Racheta era destinată să călătorească la 145 de km deasupra solului timp de 90 de minute, dar la scurt timp după ce boosterul Super Heavy s-a desprins, Starship a explodat deasupra Golfului Mexic, în largul coastei din Texas, la aproximativ patru minute după începerea misiunii.

Apoi, în noiembrie 2023, SpaceX a încercat a doua lansare, dar aceasta a eșuat la aproximativ opt minute după începutul misiunii de testare, când a atins o altitudine de 150 de km deasupra suprafeței Pământului înainte de a exploda.

"Vasul" din oțel inoxidabil, în valoare de miliarde de dolari, a fost proiectat pentru a transporta echipaje și cargo în orbita Pământului, pe Lună și pe alte planete, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel