Elveţia se alătură noului pachet de sancţiuni contra Rusiei

Fotografie de la Matti Karstedt, Pexels
Fotografie de la Matti Karstedt, Pexels

A fost votat al nouălea pachet de sancţiuni contra Rusiei, după invazia din Ucraina. 

Elveţia s-a alăturat sancţiunilor împotriva Rusiei, cuprinse în al nouălea pachet, aprobat anterior de Uniunea Europeană, a anunţat, miercuri, guvernul elveţian - Consiliul Federal.

"Consiliul Federal a aprobat noile măsuri împotriva Rusiei, adoptându-le pe cele recent aprobate de Uniunea Europeană în cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni" - se afirmă în comunicat.

Berna a reamintit că la 21 decembrie 2022, Ministerul elveţian al Economiei a întreprins demersuri, în cadrul competenţei sale, pentru adaptarea anexelor la legislaţia elveţiană în legătură cu decizia UE privind cel de-al nouălea pachet de sancţiuni antiruse. Aproximativ 200 de persoane şi organizaţii, care fac obiectul restricţiilor UE, au fost adăugate pe lista de sancţiuni elveţiene.

"Astăzi, 25 ianuarie, Consiliul Federal adoptă alte măsuri din cadrul celui de-al nouălea pachet de sancţiuni UE" - a explicat Guvernul. Potrivit acestuia, este vorba, în special, de interdicţia privind furnizarea de servicii către Rusia în domeniul cercetării de piaţă şi al sondajelor de opinie publică, precum şi consolidarea controlului asupra restricţiilor la exportul de produse cu dublă utilizare.

La rândul său, interdicţia la exportul de mărfuri destinate industriei aviatice şi spaţiale în Federaţia Rusă a fost extinsă, iar acum include şi motoarele de avioane şi drone, scrie Rador. 

Ruşii intensifică luptele în regiunea Doneţk

Rusia, aflată în superioritate numerică, îşi intensifică luptele în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, a afirmat miercuri viceministrul ucrainean al apărării, Ganna Maliar, transmite AFP.

"Luptele se intensifică", a indicat aceasta pe Telegram, menţionând zona din apropiere de Bahmut, pe care trupele Moscovei încearcă să-l cucerească de câteva luni, precum şi oraşul Vugledar, care avea 15.000 de locuitori înainte de război şi este situat în partea de sud-vest a liniei frontului din regiunea Doneţk.

"Acum, în Donbas, în faţa superiorităţii lor numerice şi în materie de arme, avantajul nostru constă în profesionalismul comandamentului militar şi curajul soldaţilor", a adăugat Ganna Maliar, în mesajul transmis cu puţin timp după anunţul livrării de tancuri grele occidentale Kievului, arată Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel