Un emblematic pilot al Tarom iese la pensie.
Unul dintre cei mai emblematici piloți ai Detașamentului Boeing și al Companiei Tarom, Dan Voica, a efectuat ultimul zbor, transmite pilotul Cezar Osiceanu. Ultima cursă a lui Voica a avut loc astăzi, la ora prânzului.
„Astăzi a efectuat ultimul zbor în cadrul Tarom Dan Voica, cel mai emblematic pilot instructor pe avionul Boeing 737 cu un activ de aproape 20.000 ore de zbor doar pe acest tip. Absolvent al Școlii Militare de Aviație, secția civilă, a ajuns la Tarom la scurt timp după aceasta. Doar grație reformatorilor Companiei Tarom, Doru Brutaru și Gheorghe Răcaru, el putut avea șansa unică de a ajunge direct la Boeing, avionul vieții lui de pilot”, a spus Osiceanu.
„Astăzi a ieșit la pensie demn și cu capul sus, mândru de tot ce a realizat în cariera lui extraordinară desfășurată de-a lungul a 32 de ani de Aviație. Fie ca Cerul să îți fie mereu aproape, ca Dumnezeu să fie mereu cu tine, iar respectul, admirația și prietenia să îți bucure mereu sufletul tău mare de aviator adevărat! Pensie lungă, Comandante!”, a adăugat el.
Pilotul Cezar Osiceanu a scris un mesaj dur în ceea ce privește accidentele pe căile ferate. „Încă o victimă pe răbojul indiferenței criminale!", scrie Cezar Osiceanu. „Nu! Nu este un trucaj ieftin și prost în pozele de mai sus! Este o mașină pe care trenul a lovit-o cu aproape 100km/h astăzi de dimineața la trecerea de nivel cu cale ferată pe șoseaua dintre Dimieni și Tunari. De peste CINCI ANI DE ZILE, polițiștii de la IPJ Ilfov au cerut instalarea unor bariere sau măcar semnalizare sonoră și luminoasă la această trecere de nivel! Răspunsul mereu același: nu sunt bani și nu este trafic auto care să justifice investiția!!!”, a adăugat el.
„Crucile înșirate pe lângă calea ferată sunt martorii muți ai celor ce și-au pierdut viața acolo! Privind spre stânga, direcția din care a venit trenul se înaltă tufe de peste 1,5 metri înălțime pe lângă calea ferată, tufe netunse de nimeni. În atare condiții doar spre dreapta pe sensul de venire spre București poți vedea trenul venind!
Înainte conductorii erau obligați să folosească semnalele acustice, înainte de trecerile la nivel nesemnalizate pe care le știau ca pe Tatăl Nostru! Astăzi nu se mai întâmpla așa! De ce? Nu știu!", a continuat pilotul.
"M-am îngrozit. O simplă barieră câte vieți ar fi salvat? Am stat astăzi să văd câte mașini se opresc regulamentar la această trecere de nivel și m-am îngrozit! Pe lângă problemele de vizibilitate redusă este cea dată de pantă în care se află șoseaua fix în zona trecerii cu calea ferată! Când se uită lumea la știri și vede așa ceva, de obicei se schimbă canalul dar când victima este tatăl tău și afli asta de la știri cum o fi?”, a mai spus Osiceanu.
„O simplă barieră câte vieți ar fi salvat? Pentru mine a fost cel mai bun tată din lume, omul care mi-a spus că în viața nimic nu este imposibil, cel care mi-a dat aripi să pot zbura de la 16 ani începând, cel care a muncit de două ori mai mult decât restul oamenilor pentru că familia lui să aibe tot ce dorea, este cel care mi-a arătat că se poate să fi om și că merită să fi om în România!
Dar noi suntem români nu-i așa? Și trăim și în România ceea ce ne ocupă tot timpul! Domnule ministru Drula, domnule ministru Ghinea, domnule prim ministru Cîțu, cu tot respectul dar cât costă un studiu de fezabilitate, un proiect de amplasare și o execuție a unei nenorocite de bariere pe un drum atât de circulat?
Vă implor spuneți-mi că le plătesc eu și rudele celor decedați acolo dacă dumneavoastră nu puteți sau nu vreți sau cine știe nu sunt bani la bugetul umilei Românii de astăzi!", a încheiat Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci