Prințul Harry a vorbit despre metoda de psihoterapie folosită pentru a depăși moartea tragică a mamei sale.
Harry a declarat că terapia EMDR l-a ajutat să depășească trauma cauzată de moartea tragică a mamei sale Diana.
”Terapeutul ne poate ajuta și ne poate ghida către conștientizare pentru a depăși o durere”, a spus Ducele de Sussex, dezvăluind că nu a reușit niciodată să-și gestioneze emoțiile când locuia la Londra, un oraș în care simțea îngrijorare și tensiune constantă.
Asociația EMDR, prezidată de Isabel Fernandez, directorul Centrului de Cercetare în Psihotraumatologie din Milano, a explicat că principiul fundamental al metodei EMDR, acronim pentru ”Desensibilizarea și reprocesarea mișcării oculare” , este că mintea se poate vindeca de traume folosind stimuli pentru a ajuta creierul procesează experiența traumatică și facilitează vindecarea acesteia.
”Această metodă specială, aprobată de ani de zile de Organizația Mondială a Sănătății, s-a născut ca tratament pentru tulburarea de stres post-traumatic, dar este folosită și pentru alte tulburări precum anxietatea și depresia”, amintește asociația din Italia care de peste 20 de ani se ocupă de acest tip de traume psihologice.
”Publicațiile și cercetările științifice privind eficacitatea acesteia, precum și experiențele terapeuților care aplică această metodă, evidențiază rolul din ce în ce mai important al EMDR în domeniul psihoterapiei traumatice și al relațiilor traumatice în familie”, notează asociația, potrivit Today.
Din 2010, terapia EMDR a fost recunoscută ca o abordare psihoterapeutică, iar în 2011 Administrația Statelor Unite pentru Abuzul de Substanțe și Serviciile de Sănătate Mintală a inclus-o printre cele mai validate tratamente empiric (bazate pe dovezi) și eficiente în tratamentul anxietății, depresie și PTSD (tulburare de stres post-traumatic).
Din 2013 a fost inclusă în recomandările OMS ca psihoterapie de elecție pentru tratamentul PTSD la copii, adolescenți și adulți, precum și pentru toate tulburările legate de situații stresante.
Citește și:
Depresia, sau tulburarea depresivă majoră, este o boală care provoacă sentimente persistente de tristețe, pierderea interesului pentru viață și multe alte simptome. Afectează modul în care o persoană se simte, gândește și se comportă și poate duce la multe probleme, atât emoționale, cât și fizice. Este important să înțelegem că depresia este o tulburare psihică gravă care necesită tratament și monitorizare de către un specialist și nu trebuie confundată cu alte probleme. În orice caz, simptomele depresiei adevărate nu se limitează doar la 8.
Dacă vă simțiți rău, aveți sentimente negative și nu aveți energie pentru activitățile de zi cu zi, aceasta nu este o cauză imediată pentru a suspecta o depresie. Este foarte probabil ca starea ta de spirit scăzută să fie o reacție la un stres sever sau la un eveniment negativ care a avut loc în viața ta.
Însă, dacă simți manifestările fizice ale tulburării depresive trebuie să consulți un medic cât mai urgent. Printre cele mai comune simptome fizice care indică o depresie se numără tulburările de somn, insomnie sau somnolență.
Oboseală constantă și lipsă de energie, astfel încât chiar și activitățile zilnice obișnuite, curățenie, dușul necesită un efort fizic considerabil. Tulburări ale apetitului, scăderea sau creșterea apetitului. Pierderea sau creșterea în greutate este, la fel, o consecință a depresiei. Durere care apare fără un motiv aparent sub formă de crampe și manifestarea unor probleme digestive semnalează manifestarea depresiei.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News