Indispensabil de pe masa de Paşte a românilor, acest aliment este şi nebănuit de sănătos.
Publicitate
Carnea de miel, deşi considerată de unii drept o carne grea, este bogată în seleniu, mineral care combate cu succes astmul. Mai mult, 100 de grame conţin: 30,4g proteine, 9,4g de grăsime, 215 calorii, 1,2g de fier şi 95 mg colesterol.
Sursă bogată de proteine
100 grame de carne de miel asigură 60% din necesarul zilnic pentru un adult.
Menţine sănătatea prostatei
Datorită conţinutului ridicat de zinc, o porţie de 100 de grame având 38,3% din necesarul zilnic de zinc, sistemul imunitar are numai de câştigat de pe urma consumului acetui tip de carne. Rănile se vindecă mai repede, se stabilizează nivelul zahărului din sânge şi se menţine sănătatea prostatei.
Previne anemia
Carnea de miel este bogată, de asemenea, în vitamina B12, necesară în formarea celulelor roşii din sânge, în prevenirea anemiei, pentru un sistem nervos sănătos şi pentru metabolizarea proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor.
Previne demenţa
Vitamina B3 sau niacina este un alt element benefic conţinut de carnea de miel. Aceasta asigură o protecţie de neegalat împotriva demenţei şi a altor boli cognitive ce vin o dată cu vârsta.
Menţine sănătatea sistemului digestiv
Niacina este totodată indispensabilă unei pieli sănătose şi pentru buna funcţionare a tractului gastro-intestinal.
Săracă în grăsimi saturate
Comparativ cu alte tipuri de carne, carnea de miel conţine mai puţine grăsimi saturate. Doar 36% din totalul grăsimilor sunt saturate, arată studiile.
CONSUMUL SE FACE CU MODERAȚIE!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu