Emil Boc, primarul municipiului Cluj Napoca, președintele Asociației Municipiilor din România, a anunțat la ce concluzii au ajuns, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, de la Palatul Victoria.
Emil Boc, în calitate de președinte al Asociației Municipiilor din România, a anunțat concluziile întâlnirii de la Guvern, cu premierul Florin Cîțu.
Emil Boc a anunțat, după întâlnirea de la Guvern, că, în privința asistenței sociale, au găsit o soluție bună cu premierul: ”Am solicitat ca 100% din aceste cheltuieli cu asistența socială să fie de la bugetul de stat, s-a convenit ca 90% să vină de la administrația de stat, 10% de la administrația locală, și cu implicarea administrațiilor locale în comisiile care decid aceste drepturi de asistență socială, pentru că noi doar plătim, dar nu avem niciun fel de cuvânt de spus în conferirea acestor drepturi, pentru a fi sigur că primesc doar aceia care trebuie asistență socială, nu alții care nu ar trebui să beneficieze de drepturi”.
”Am ridicat tema zonelor metropolitane, obligativitatea de a promova în Parlament o lege a zonelor metropolitane, care să ofere marilor municipii șansa de a putea decide, împreună cu primarii din comunele limitrofe, destinul dezvoltării urbane, transportul public, sănătate, calitatea vieții. Astăzi, noi avem competența administrativă până la granița administrativă a orașului nostru. Ce se întâmplă dincolo nu putem să discutăm, dar tot ce se întâmplă dincolo de orașul nostru afectează direct calitatea vieții din municipiile pe care le reprezentăm. S-a convenit să se stabilească un proiect de lege care să fie înaintat Parlamentului, cu consultarea AMR” a continuat Emil Boc.
Privind bursele și transportul public, Emil Boc a anunțat că premierul i-a asigurat că vor fi în Legea Bugetului de Stat banii pentru burse, la Ministerul Educației. ”De asemenea, pentru gratuitatea transportului public, se va găsi o formulă de cost, astfel încât să fie rezolvat” a anunțat Emil Boc.
El a mai precizat că a cerut tratament egal pentru cetățeni și autoritățile publice, la nivel local, din perspectiva obligațiilor pentru îngrijirea terenurilor/clădirilor. ”Noi putem pune 500% impozit unei persoane fizice pentru că nu-și întreține clădirea sau terenul, dar la autoritățile publice, de la companii naționale până la instituții aparținând deconcentratelor din teritoriu, nu putem să-i amendăm pentru că legea îi scutește” a continuat Emil Boc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu