Criza gunoaielor din Cluj nu-l lasă pe primarul Emil Boc să aibă liniște. El spune că această criză a deșeurilor este mai greu de gestionat decât situația în care s-a aflat România când era premier.
"Avem un interval de respiro de 3 luni, însă și varianta Oradea este problematică, sunt totuși 160 de kilometri până acolo. Voi căuta soluții, nu voi renunța nici la discuțiile cu autoritățile din Satu Mare, sper însă să se găsească maturitate și înțelepciune și aici, la Cluj. Dacă se termina în 2014 centrul de management al deșeurilor, clujenii nu aveau nicio problemă acum. Necazul e că cei de la Consiliul Județean încă nu au găsit nicio soluție temporară până la finalizarea Centrului respectiv, care, din sursele mele, nu va fi gata mai repede de 2-3 ani. Voi încerca să găsesc o suprafață mică pe care o avem, sub 3-4 mii de metri pătrați, unde să rezistăm cîteva săptămâni sau o lună, dacă apar probleme cu transportarea gunoaielor la Oradea. Totuși, soluția pe termen mediu este tot în interiorul celor 60 de hectare (din Feleacu-n.r.) și sper ca în acest răstimp CJ va face tot posibilul să rezolve problema care afectează nu doar Clujul, ci și Turda, Gherla, Dejul, Huedinul și comunelor limitrofe. Dacă CJ va găsi o variantă ca deșeurile să rămână într-un centru de stocare temporară în județ, am reduce și costurile de transport. Nu dorm, grijile astea ma copleșesc, încerc să găsesc și eu soluții ca clujenii să nu rămână cu gunoaiele în stradă. Până acum am reușit, sper să fie așa și în continuare", a spus Emil Boc la Napoca FM, potrivit City News.
"Problema gunoaielor e mai complicată decât cea când eram la Guvern, în 2010, când era vorba să salvez o țară. Atunci măcar știam că sunt soluții grele, dar depindeau de mine, le-am luat, le-am asumat. Acum, aici la Cluj rezolvarea nu depinde de Primărie, ceea ce e cu atât mai frustrant. Când nu ai în mână instrumentele e foarte greu, depinzi de bunăvoința altora", a explicat Boc. Primarul a vorbit și despre cum se va resimți criza gunoaielor în buzunarul clujenilor: "După 15 iulie vom aproba prețurile și costurile privind deplasarea la Oradea. Așteptăm ca operatorii să înainteze propunerile și le vom analiza. Cert e că vor fi costuri suplimentare, caree vor fi suportate în principal de Primărie. Vom încerca să facem în așa fel încât impactul asupra populației să fie cât mai mic", a conchis Emil Boc.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News