Emil Boc promite, folosind termenul de „recuperare”, înapoierea procentelor tăiate din salarii de 25, respectiv 12%

Emil Boc
Emil Boc

"În strategia financiar-fiscală pe care o avem în elaborare la Guvern, pentru 2012-2014, în privinţa salariilor bugetarilor, este preconizată recuperarea integrală pe parcursul anului 2012 a tuturor pierderilor salariale pe care le-au suferit în iunie 2010. Asta însemnă să nu facem paşi înapoi sau să cedăm în faţa unor promisiuni fără acoperire. Se va recupera integral dacă nu facem paşi înapoi. Sunt un om care face afirmaţii asupra cărora am astăzi acoperire", a declarat Emil Boc la Realitatea TV.

RECUPERARE = obținere din nou a ceva, întrebuințare din nou (= recâștigare) - Micul dicționar academic, Academia Română.

 Cu alte cuvinte, Guvernul Boc se compromite, prin folosirea termenului „recuperare” la înapoierea procentelor tăiate din salarii, de 25% între iunie și decembrie 2010 și de 12% între ianuarie și decembrie 2011. Pierderea profesorilor a fost de 12,5 procente în 2010 și de 12-13 procente, în funcție de alte deduceri, în 2011. În total, ei au pierdut 25 la sută din salariul pe un an. Ca să ”recupereze” pierderea, în 2012, salariul ar trebui să se întoarcă la nivelul din 2009 și să primească în plus 25 de procente, pe întreg parcursul anului. Asta pe lângă sumele eșalonate din drepturile câștigate în instanță.

De fapt, ca și cu ieșirea din criză, care s-a dovedit o ipotetică ieșire din recesiune, și recuperarea este tot o formulă propagandistică. Guvernul intenționează doar să readucă salariile la nivelul din 2009, în prag de alegeri, lăsând profesorii cu paguba de 2 ani de zile nerecuperată. Nici vorbă de recâștigarea banilor pierduți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel