Emil Boc: România şi-a redobândit statutul de ţară în care se poate investi

Emil Boc
Emil Boc

România şi-a redobândit statutul de ţară în care se poate investi, aceasta fiind încă o confirmare a faptului că în ultimii doi ani s-au luat măsuri corecte din punct de vedere economic, a declarat, luni, la Ploieşti, premierul Emil Boc.

Potrivit acestuia, faptul că România e din nou considerată ţară în care se pot face investiţii este benefic atât pentru cetăţeanul de rând, cât şi pentru investitori. "Ţara şi-a redobândit statutul de ţară în care se poate investi, ceea ce reprezintă o veste bună pentru mediul de afaceri, ca de altfel pentru fiecare român, pentru că, în ultimă instanţă, redobândirea statutului de ţară în care se poate investi înseamnă pentru românul obişnuit că va avea şansa să îşi găsească mai uşor un loc de muncă, pentru investitori - vor putea, eventual, mai uşor să acceseze un credit sau o investiţie în România, iar pentru noi, ca şi guvernanţi, este încă o confirmare a faptului că ultimii doi ani au fost ani corecţi din punct de vedere economic prin măsurile luate şi că acest lucru este recunoscut de către organisme internaţionale care au redat României statutul de ţară în care se poate investi, statut care a fost pierdut în anul 2008", a afirmat Emil Boc, citat de Agerpres.

Premierul a mai precizat, în cadrul unei întâlniri cu mediul de afaceri prahovean, că a primit o serie de propuneri, recomandări sau observaţii de la oamenii de afaceri, în vederea îmbunătăţirii funcţionării mecanismului statului. Printre ideile lansate la Ploieşti se numără acordarea posibilităţii ca şi firmele care derulează proiecte cu bani de la bugetul de stat, nu doar cele care accesează bani europeni, să beneficieze de garanţii guvernamentale.

De asemenea, oamenii de afaceri prahoveni i-au cerut premierului să fie simplificată birocraţia, să se scurteze termenele de la aprobare la semnarea contractelor pe fonduri europene sau pe bani de la bugetul de stat, dar şi o nouă lege a managerilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel