Emil Savin, primele declarații după flagrantul DNA în cazul Buzatu: Nu eu l-am denunțat!

Emil Savin, primele declarații după flagrantul DNA în cazul Buzatu: Nu eu l-am denunțat! / Foto: Captură video Antena 3 CNN
Emil Savin, primele declarații după flagrantul DNA în cazul Buzatu: Nu eu l-am denunțat! / Foto: Captură video Antena 3 CNN

Emil Savin, omul de afaceri care i-a dat mita lui Dumitru Buzatu, spune că nu el l-a denunțat la DNA pe președintele CJ Vaslui.

Omul de afaceri Emil Savin a făcut primele declarații după ce Dumitru Buzatu a fost arestat pentru luare de mită și trafic de influență. "Farmazon" spune că nu el l-a denunțat la DNA pe președintele Consiliului Județean Tulcea.

"Povestea a plecat în 2021, de la niște lucrări, spuneau ei, neconforme, la lotul 1 și 2 (...) La momentul respectiv s-a cerut o expertiză, care s-a și realizat, până la urmă. Eu am cerut o contraexpertiză. Ei n-au vrut, au zis că acea contraexpertiză trebuie făcută de același expert (care a făcut prima expertiză). Mie mi s-a părut cam dubios, le-am spus că nu cred că e corect.

Cei de la Consiliu (Consiliul Județean Vaslui, n.r.), dl. director Toma și mulți alții de acolo, au zis e e normal să facem cu același expert. L-am contactat pe expert și l-am întrebat: 'E corect, tot tu centrezi, tot tu dai cu capul?' și mi-a spus că e corect, că doar el poate face expertiza. 'Faci contract cu mine și-ți fac contraexpertiza', mi-a zis el.

Mi-am contactat avocații și mi-au zis: "E ceva cusut cu ață albă. Dacă faci asta, e mită ascunsă și te duci la bulău" (la pușcărie, n.r.).

Emil Savin: Nu l-am denunțat pe Buzatu, l-am denunțat pe expert

Ăsta a fost denunțul pe care l-am făcut eu: nu l-am denunțat pe Buzatu, l-am denunțat pe expert, expertiza respectivă. Și m-am dus cu acea expertiză la domnii de la DNA și le-am spus chestia respectivă.

De atunci, am intrat în ascultare (a fost pus sub interceptare, n.r.) și a ieșit toată panarama asta. Nu l-am denunțat pe Buzatu, ci pe domnul expert (...) N-am avut încotro și a trebuit să fac ce am făcut. Dacă-mi pare rău (de ceva) e că trebuia altcineva să vadă asta.

Dacă mai era ginerele meu în politică, poate trebuie rezolvată mai de mult problema asta. Dar aici avem o situație de auto-reținere și, până la urmă, nu am avut încotro și a trebuit să fac ce am făcut.

Nu îmi pare rău, că mi-am cerut drepturile mele (...) Am fost pe lângă faliment de vreo doi-trei ani de zile, m-am împrumutat prin bancă să-mi plătesc dările la stat, iar banii mei au stat în vistieria Consiliului Județean sau unde au stat (...)", a spus Emil Savin  pentru Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel