Emiratele se transformă într-o capitală monetară pentru India. A⁠bu Dhabi și Dubai, cele mai curate ”orașe indiene”

Fotografie de la Ivan Siarbolin/ Pexels
Fotografie de la Ivan Siarbolin/ Pexels

Mulți din Mumbai glumesc că Abu Dhabi și Dubai sunt acum cele mai curate orașe indiene.⁠

Pentru India, Emiratele Arabe Unite sunt o sursă crucială de capital și, din ce în ce mai mult, un loc în care afacerile indiene se pot conecta cu piețele globale, departe de birocrația și taxele punitive ale patriei sale.⁠

Aproximativ 3,5 milioane de indieni trăiesc în Emiratele Arabe Unite (UAE), comparativ cu 1,2 milioane de emiratezi. Potrivit The Economist, cetățenii indieni din UAE ⁠au trimis acasă circa 20 de miliarde de dolari în 2021, un transfer depășit doar de remitențele din America în Mexic⁠.

Să descoperim ce anume face ca Emiratele Arabe Unite să fie atât de atractiv pentru cetățenii altor țări.

Pentru India, Emiratele Arabe Unite reprezintă o sursă importantă de capital și, din ce în ce mai mult, un loc în care întreprinderile indiene se pot alătura efectiv piețelor internaționale.

Pentru Emiratele Arabe Unite, în schimb, India reprezintă o sursă de forță de muncă, alimente, pietre prețioase, bijuterii, medicamente, etc... Această relație ar fi fost de neimaginat în 1973, când UAE erau disperat de sărace în acele vremuri.

Fiscalitatea 

Indienii au cheltuit anul trecut 4,3 miliarde de dolari pe locuințe în Dubai, de două ori mai mult decât în ​​2021. Acestea investiții imobiliare sunt stimulate de prevederile atractive ale codul fiscal al UAE. Sistemul fiscal din Emiratele Arabe Unite își exercită atracția personală: nu există taxe private. Prin distincție, impozitele pe veniturile din India sunt de 40% și sunt disponibile pe baza unor taxe de consum fluctuante. 

Legislația și religia

Emiratele Arabe Unite operează din punct de vedere tehnic în conformitate cu legislația islamică. Mai mult, UEA are un sistem de tribunale care sunt aliniate la cerințele mondiale și care au o viziune mai tolerantă a viciului. În plus, încurajează pluralismul spiritual.

De exemplu, Abu Dhabi a construit un templu hindus și un centru mixt musulman-creștin-evreiesc. De cealată parte, India este laică din punct de vedere religios, cu o legislație ancorată în trecut, cu linii directoare anti-alcool și anti-viciu aplicate strict și lupte spirituale și inter-religioase în creștere.

Varietatea investițiilor este spectaculoasă

Există mize directe în câteva dintre principalele bănci, producători și startup-uri din India. Se presupune pe scară largă că, dacă Gautam Adani, al doilea cel mai bogat magnat al Indiei, își va recapitaliza companiile, o sursă vitală de finanțare va fi probabil Abu Dhabi. Toate acestea implică faptul că Emiratele se transformă într-o capitală monetară pentru India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel