Emisiunea de mărci poştale 'Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană' va fi introdusă în circulaţie începând de marţi, informează un comunicat al Romfilatelia transmis AGERPRES.
'Sibiu intră într-o elită gastronomică din care mai fac parte doar alte opt regiuni europene, printre care Lombardia şi Catalonia. Apartenenţa Sibiului la această elită europeană se datorează tradiţiei gastronomice foarte bine păstrată, precum şi a diversităţii culturale prezente în zona Sibiului. Ardealul este presărat cu sate pitoreşti, biserici de lemn şi fortificate, livezi de pomi fructiferi, lanuri de grâne, grădini de legume şi podgorii, care conferă peisajului un aspect magic', se arată în comunicat. Timbrul cu valoarea nominală de 1,40 lei prezintă Turnul Dulgherilor (Zinmmermannsturm), ridicat în sec. XIV de breasla săsească a dulgherilor din oraşul Sibiu. Alături de obiectivul medieval, timbrul prezintă un aranjament de brânzeturi sibiene asortate. Turnul Sfatului (Hermannstadter Ratsturm), parte din ansamblul de fortificaţii a oraşului ca poartă prin care se face tranziţia din Piaţa Mică şi Piaţa Mare, este ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 3,10 lei, alături de un aranjament de mezeluri alese din gama celor servite în regiunea Sibiului ca gustare rece. Timbrul cu valoarea nominală de 5 lei are ca subiect Biserica Evanghelică din Sibiu (Evangelische Stadtpfarrkirche), finalizată în 1520 şi considerată una dintre cele mai impresionante clădiri în stilul gotic ridicate în România, având asociată ca imagine culinară o porţie de mâncare tradiţională de fasole şi cârnaţi, servită conform tradiţiei gastronomice locale, cu ceapă roşie crudă. Pe timbrul cu valoarea nominală de 19 lei este redată Piaţa Sfatului, cu Muzeul Bruckenthal (Palatul Bruckenthal), ridicat între 1778-1788 de către guvernatorul Marelui Principat al Transilvaniei, Samuel Bruckenthal, lângă care este prezentă imaginea unui platou asortat care expune o selecţie tradiţională de gustări reci şi calde specifice zonei Sibiului formată din elemente de mezel, lactate şi preparate din legume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu