Emiterea duplicatului permisului de conducere, disponibilă și online din luna iunie

FOTO: Freepik @pressfoto
FOTO: Freepik @pressfoto

Din luna iunie se poate solicita online emiterea duplicatului permisului de conducere, pierdut sau deteriorat.

Poliția Română a anunțat că, începând cu luna iunie, cetățenii care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat documentul pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online, care este disponibil pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro, eliminând astfel necesitatea prezenței fizice la ghișeu, conform unui comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Beneficiile digitalizării serviciilor

Potrivit comunicatului menționat, cei care optează pentru această variantă e a obține un duplicat al permisului de conducere au câteva beneficii venite ca urmare a digitalizării serviciilor.

Astfel, între acestea se numără eficiența, accesibilitatea și transparența proceselor legate de reînnoirea și gestionarea permiselor de conducere.

”Beneficiile acestor măsuri includ reducerea timpului de așteptare, scăderea birocrației, creșterea transparenței și accesibilității serviciilor și asigurarea securității datelor”, transmit reprezentanții MAI.

Pași de urmat pentru cetățeni

Astfel, conform aceluiași comunicat, pentru emiterea online a duplicatului permisului de conducere, parte a eforturilor continue de digitalizare și modernizare a serviciilor publice, cetățenii vor trebui să urmeze următorii pași:

1. Să dețină cont de utilizator pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro

2.Să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:

- Cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;

- Actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie;

3. Să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

”În perioada următoare, se vor face demersuri și în ceea ce privește digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor”, au mai transmis reprezentanții MAI.

Citește și: 10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinși băuți sau drogați la volan. E oficial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel