Emma Răducanu, victorie împotriva numărului 5 mondial

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Emma Răducanu a declarat că victoria ei împotriva numărului 5 mondial, Jessica Pegula, pentru a ajunge în sferturile de finală ale turneului Rothesay International din Eastbourne a fost una dintre cele mai „semnificative” victorii ale sale.

Răducanu a continuat victoria din primul tur împotriva lui Sloane Stephens, luptându-se din greu pentru a trece de Pegula cu 4-6, 7-6 (6), 7-5 după aproape trei ore în condiții sufocante. Americanca, care a câștigat titlul WTA de la Berlin săptămâna trecută, părea să aibă controlul devreme, după două break-uri, deschizând un avantaj de 4-1. Totuși, Răducanu a revenit pentru a egala la 4-4 doar pentru a-și vedea apoi serviciul șovăind din nou, Pegula închizând setul cu 6-4, scrie The Guardian.

Meciul părea să fugă de sub controlul lui Răducanu – care a ratat tot sezonul pe iarbă anul trecut din cauza unor operații la încheietură și gleznă – după ce a fost condusă cu 2-0 în setul secund, pierzând din nou jocul de deschidere al serviciului. Cu toate acestea, după ce și-a găsit ritmul din spatele terenului și încurajată de publicul de acasă, Pegula a început să cedeze în soarele de la Eastbourne, în timp ce Răducanu a preluat conducerea cu 4-3.

Răducanu a luptat din nou din greu pentru a se recupera de la 3-0 în tiebreak și pentru a egala meciul, în timp ce Pegula a trimis o altă retură în plasă. Remarcabil, a fost prima dată în cariera ei când Răducanu a câștigat un set împotriva unei jucătoare din top 10 și, având vântul în pânze, a construit pe acest moment în setul decisiv, reușind două break-uri pentru a se distanța la 5-2.

Cu toate acestea, Pegula nu a cedat fără luptă și a forțat un break în următorul joc, când Răducanu a trimis o retură în afara terenului. După ce Pegula a ținut serviciul, Răducanu a avut șansa să servească pentru meci a doua oară, dar americanca a egalat din nou.

Răducanu a venit la plasă pentru a închide un alt break și a prelua conducerea cu 6-5, ceea ce a lăsat-o să servească din nou pentru meci. Pegula a ratat apoi trei puncte de break, în timp ce Răducanu a revenit de la 0-40 înainte de a finaliza o revenire remarcabilă.

„Sunt destul de epuizată acum, dar vreau doar să le mulțumesc tuturor din nou pentru că m-au ajutat să trec prin unele momente foarte dificile din acel meci”, a spus Răducanu în interviul de pe teren. „Este incredibil de dificil când joci împotriva cuiva atât de în formă precum Jessica. Ea a venit după o serie grozavă în Berlin și, fără îndoială, se simte încrezătoare pe iarbă.

„Sunt foarte mulțumită de cum am reușit să gestionez unele situații foarte dificile și nu credeam că voi putea să mă descurc, așa că aș spune că acest meci este unul dintre cele mai semnificative pentru mine. Am trecut prin câteva lucruri, așa că să reușesc să trec prin asta a fost foarte plăcut.”

Numărul 1 britanic, Katie Boulter, a ajuns, de asemenea, în sferturile de finală după ce a învins-o pe Jelena Ostapenko în seturi drepte. Boulter a rezistat unei reveniri în setul secund din partea lui Ostapenko pentru a învinge campioana de la French Open din 2017 cu 6-4, 7-5. A fost un alt pas înainte pentru jucătoarea de 27 de ani, care a câștigat primul său titlu WTA la Nottingham anul trecut și apoi a învins-o pe Răducanu în drumul spre apărarea acelui titlu în această vară.

„Cu siguranță a luat multă presiune de pe mine”, a spus Boulter. „Acest sezon este o situație ușor diferită pentru mine. Astăzi a fost un meci în care nu aveam nimic de pierdut, doar jucam și mă distram.”

Boulter o va întâlni pe a treia favorită, italianca Jasmine Paolini, care a ajuns în sferturile de finală după ce Elise Mertens s-a retras în primul set al meciului lor. Trei femei britanice sunt în ultimele opt ale turneului pentru prima dată în mai mult de 40 de ani, după ce Harriet Dart a învins-o pe Sofia Kenin cu 6-3, 6-7 (6), 6-0.

„Este o competiție foarte sănătoasă”, a spus Răducanu. „Ne vedem toate avansând în runda următoare și vrem doar să ne alăturăm – nimeni nu vrea să rămână în urmă. Așa ar trebui să fie, să ne împingem una pe alta, și asta este cu siguranță cazul acum la bărbați și femei. Facem toți o treabă foarte bună, mai ales pe iarbă.

„Toți prindem viață pe această suprafață, așa că sunt foarte mulțumită și este o dovadă a modului în care ne-am antrenat și ne-am dedicat. Contrar unor credințe despre noi, cred că facem toți o treabă destul de bună.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel