DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.
Trebuie sa recunoastem ca este foarte greu sa devii si sa ramai optimist. Optimismul are mult in comun cu recunostinta in sensul ca ambele atitudini implica sa vezi partea buna a vietii. Lucru destul de greu, avand in vedere faptul ca mecanismul nostru de aparare si supravietuire a fost bazat din timpuri imemoriale pe emotiile negative (frica si furie in principal).
Nu trebuie sa uitam insa ca toate lucrurile se pot invata in viata, si ca obisnuinta nu este a doua natura a fiintei umane, ci poate chiar prima. Sentimentul opus fricii este curajul, iar cel opus maniei este calmul binevoitor si empatic fata de semeni. Atat curajul cat si calmul sunt calitati binecuvantate, sadite in sufletul nostru de catre insusi Creatorul divin al acestei lumi.
Cultivarea lor ne duce cate o viata placuta, plina de liniste sufleteasca, in care evenimentele neplacute reprezinta in principal lectii de viata, aspectul lor chinuitor fiind abia perceptibil.
Suferinta indusa de aceste evenimente este mai mult ca o vaga aducere aminte a ceea ce s-ar putea intampla daca intr-o buna zi am deveni mai putin curajosi sau calmi.
Se spune ca diferenta intre pesimist si optimist este ca ambii pot cadea in urma incercarilor vietii, dar optimistul se mai si ridica, imagine care coincide suspect de mult cu cea a invinsului si a invingatorului.
Optimistul are, in sinea sa credinta ca desi in viata exista tot felul de incercari in final totul se va sfarsi cu bine.
Pentru azi va propun sa invatam impreuna sa fim optimisti facand un exercitiu de vizualizare si scriere in jurnalul nostru a celui mai bun viitor posibil in trei dintre problemele care ne framanta in fiecare zi. Sunt curios sa primesc din partea dumneavoastra feedback de la acest exercitiu dupa o saptamana de lucru (adresa mea de email o gasiti pe situl meu personal www.stefanpusca.ro). Daca am pune pariu ca optimismul se poate invata mai repede decat se pare, cred ca intr-o saptamana il castig...
Citește și: Emoții care ne pot vindeca – Recunoștința
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci