DeCeNews vă prezintă o rubrică săptâmânală destinată celor care doresc să-şi rezolve problemele de sănătate prin metode specifice terapiilor complementare, să-şi echilibreze organismul la toate nivelele, sau pur şi simplu doresc să se regăsească pe sine, acesta fiind şi scopul aplicăţiilor practice care vor fi prezentate pe parcurs.
Otzi era un razboinic si vanator iscusit si avea o inima brava.Traia undeva in Alpii italieni impreuna cu familia si rudele sale. Ochii sai caprui erau ageri si taiosi. Barba incalcita ii incadra chipul brazdat de riduri, foarte expresiv. Fiecare trasatura a sa ii intregea aerul de autoritate pe care il avea, fiind al cincisprezecelea an de cand era conducatorul tribului sau. Isi castigase pozitia intre ai sai datorita curajului si intuitiei pe care le poseda inca din frageda tinerete. Desi era batran, (avea 41 de ani-o varsta venerabila pentru anul 3200 i.e.n. cand are loc povestea noastra) forma sa fizica era inca buna si reusea sa isi conduca tribul catre vanatul cel mai bun, iar atunci cand cineva se imbolnavea avea intotdeauna combinatia potrivita de ierburi cu care sa il vindece. Pe cei care mureau stia sa ii conduca prin incantatiile potrivite catre plaiurile unde isi traiau viata eterna stramosii lor.
Traia ceea ce am fi putut numi cu usurinta o viata plina de succes pentru acele timpuri. Pentru toate acestea Otzi avea insa un secret: invatase sa isi invinga frica. Mana lui nu tremura niciodata pe sageata care ii pornea din arc, si mintea lui era calma, chiar daca tribul era atacat in toiul noptii de catre lupi. Erau voci care sustineau ca ar cunoaste o forma de magie care il face sa poata domina celelalte fiinte si sa fie victorios in tot ce face. Nimic mai neadevarat...Otzi era un om obisnuit...
Esenta succesului sau era cu totul alta: invatase sa isi linisteasca mintea.
El realizase un lucru: cu totii erau fiinte binecuvantate. Spiritul cel mare ii fericise cu anumite momente in care mintea lor se linistea in mod natural si lasa inima lor sa perceapa realitatea vietii asa cum era ea de fapt. Aceasta se intampla mai ales seara, cand stateau cu totii in jurul focului, contemplandu-l obositi si in acelas timp multumiti de ceea ce realizasera in acea zi. Mintea lor se relaxa si aluneca in transa, lasand inima sa vada trecutul, prezentul si viitorul, parca unificate, reflectandu-se in lumina tremuranda a flacarii.
Otzi intelesese ca mintea sa avea asemenea momente de liniste si in timpul somnului, dar si in mica pauza de la inceputul sau sfarsitul unei respiratii, si ca daca invata sa isi extinda putin cate putin aceste momente mintea sa va deveni mult mai calma si mai clara. Cu timpul, aceasta a capatat chiar abilitatea de a se intelege pe sine, devenind astfel una din primele fiinte umane care se apropia de Iluminare. A inceput apoi sa simta faptul ca nici o fiinta nu era dusmanul alteia, si a inceput sa intrevada faptul ca toate sufletele sunt legate intre ele prin fire invizibile si ca povestea sa si a tribului sau este o mica parte din povestea Universului in care ar trebui sa traiasca cu totii in armonie...
***
La fel cum a invatat Otzi acum mai bine de 5000 de ani sa isi regaseasca centrul, invatam si noi acum sa ne linistim spiritul si sa capatam viziunea corecta si profunda asupra noastra si asupra vietii. Provocarile noastre sunt de o natura usor diferita. Viata noastra nu mai este la fel de grea ca a lui, dar in multe sensuri este mai complicata. Cautarea ramane insa aceeasi: trebuie sa ajungem sa vedem dincolo de aparente si de opacitatile din ego-ul nostru. Poate ca este totusi mai simplu decat s-ar putea crede.
***
Astazi va propun doua lucruri foarte grele: invatati sa fiti multumiti de viata si curajosi. Cultivarea acestor doua atitudini va va ajuta mintea sa devina foarte calma.
Va mai propun un exercitiu: invatati sa detectati pauzele pe care mintea voastra le face pe parcursul unei zile. Veti constata ca sunt cele mai placute momente ale vietii, fiindca sunt clipele in care vedeti cu adevarat viata asa cum este, prin intermediul inimii, nu al mintii. Calatoria catre Divin inceputa de Otzi si altii ca el continua in fiecare dintre noi. Este calatoria vietii noastre...
Citește și:
Emoții care ne pot vindeca: Regăsirea centrului-Meditație și echilibru (2)
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu