Emoții pentru elevii de clasa a VIII-a. Luni încep simularea Evaluării naţionale cu proba la Limba română

Sursa foto: AGERPRES
Sursa foto: AGERPRES

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine, luni, proba la Limba română din cadrul simulării Evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Elevii de clasa a VIII-a vor susţine, luni, proba la Limba română din cadrul simulării Evaluării naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Marţi, aceştia vor susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie. Probele încep la ora 9,00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore. Simularea are ca scop familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real, dar şi optimizarea rezultatelor obţinute de către elevii din învăţământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale.

Comunicarea rezultatelor se va face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor.

Rezultatele obţinute la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vara acestui an. Notele la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi. 

Citește și - Scrisul de mână, beneficii extraordinare pentru creier

Scrisul de mână și caligrafia sunt foarte benefice pentru sănătatea fizică și psiho-emoțională.

Scrisul de mână, altă dată o materie pe care o studiam la școală, se află pe lista activităților ”pe cale de dispariție”, după ce tehnologiile moderne au transformat stiloul într-o ”Cenușăreasă”, fiind foarte probabil ca în următorii ani să dispară din viețile noastre.

Scrierea unor notițe sau ținerea unui jurnal personal a fost depășită de tehnologiile moderne care reduc timpul, eliberează mai mult spațiu și fac ca fiecare proces să pară mai rapid decât în mod tradițional. Însă aceste ”beneficii” vin cu un ”preț” pe care de multe ori nu îl luăm în calcul.

Conform mai multor studii, scrisul de mână are o mulțime de beneficii pentru creier, pe care nu le putem obține atunci când scriem pe laptop sau prin atingerea ecranelor de la telefoane. Vezi continuarea aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel