EXCLUSIV  Emoții profunde pentru pacienții dializați, după vizionarea filmului „Nephro“. Actrița Silvana Negruțiu și regizorul Radu Pilat, detalii de culise / video

Actrița Silvana Negruțiu și regizorul Radu Pilat au oferit mai multe detalii din culisele primului film dedicat pacienților dializați, „Nephro“. 

„Nephro“ este primul film românesc care ilustrează viața pacienților dializați și a fost lansat online la sfârșitul lunii septembrie. Acest film emoționant surprinde legăturile profunde care se formează în fața provocărilor medicale. Producția face parte dintr-o campanie de conștientizare a dificultăților cu care se confruntă pacienții dializați și familiile lor.

Scurtmetrajul spune povestea Ancăi, o tânără de 26 de ani interpretată de Silvana Negruțiu și este regizat de Claudiu Mitcu, pe baza unui scenariu scris de Ana Rinderu și Radu Pilat.

De unde a pornit totul

Radu Pilat a explicat că ideea filmului „Nephro“ a pornit de la o cerere din partea rețelei de clinici de dializă Fresenius NephroCare, care dorea o campanie publicitară pentru a sensibiliza publicul cu privire la pacienții care au nevoie de dializă.

„Filmul pornește de la situații reale, se întâmplă astfel de lucruri, nu e propriu-zis un documentar, dar are la bază elemente pe care le-ați documentat, povești pe care le-ați identificat într-un salon de nefrologie. Cum v-a venit ideea?”, a spus Val Vâlcu.

„Ideea a plecat de la o nevoie, e vorba de această rețea de clinici de dializă, Fresenius NephroCare. Dânșii ne-au rugat să încercăm să transmitem cât mai multor oameni povestea pacienților care au nevoie de dializă și poate a pacienților care încă nu știu că au nevoie de dializă.

Dânșii, inițial, doreau o campanie publicitară și noi ne-am gândit că publicitatea, deși noi asta facem, devine din ce în ce mai irelevantă, și fiind un caz ușor atipic am zis: „Hai să schimbăm povestea”.

Întâi am zis să facem un documentar despre dializă. Neștiind foarte multe lucruri despre acest domeniu, am mers și ne-am documentat și, documentându-ne, ne-am lovit de niște povești foarte interesante și atunci am zis: „Decât să facem un documentar, hai să facem un scurtmetraj de ficțiune”. Și așa s-a ajuns la povestea Nephro.", a spus Radu Pilat. 

 

2. -imagine fara descriere- (silvana-negrutiu-si-radu-pilat_56550800.jpg)

 

Reacția pacienților

Silvana Negruțiu a menționat că pacienții care au vizionat scurtmetrajul „Nephro“ au fost profund emoționați, subliniind că 1 din 10 oameni la nivel mondial suferă de o afecțiune renală cronică. Radu Pilat a adăugat că în România există zeci de mii de pacienți dializați.

„Ce au spus pacienții, cei care au văzut filmul?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Păreau foarte emoționați. Mie așa mi-au părut când s-a lansat scurtmetrajul. Au fost câțiva pacienți acolo. Am aflat că, la nivel mondial, 1 din 10 oameni suferă de o afecțiune cronică renală.”, a spus Silvana Negruțiu. 

„În România sunt niște zeci de mii de pacienți care sunt dializați. Judecând după comentariile de până acum, ale filmului de pe Youtube, e apreciat. Am primit felicitări, dar erau numai felicitări de la cunoscuți și m-am gândit că poate sunt drăguți. Nu știu.

Cred că mai trebuie să treacă puțin timp. O să existe și o campanie de amplificare a filmului și atunci o să atacăm un public mai larg. Acolo vezi mai ales bounce rate-ul ăla, momentul în care omul pleacă din film. Dacă ăla va fi mare, atunci nu e bine, dar dacă vedem că ei stau până la sfârșit, înseamnă că e o poveste de succes.”, a spus Radu Pilat la interviurile DC News.

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel