Dr. Crina Vereș trage un puternic semnal de alarmă cu privire la ceea ce se află în spatele îmbolnăvirilor.
Dr. Crina Vereș a vorbit, la Ultrapsihologie, despre ceea ce se află în spatele bolilor, dar și de ce trebuie ca oamenii să își schimbe modul de gândire și de simțire în acest scop.
”Nu a funcționat la nimeni dacă nu și-a schimbat viața, i-am văzut pe oameni murind. Și surpriza e că ceea ce ne omoară explică atât de frumos terapia narativă, toate secretele pe care le purtăm cu noi, toate lucrurile despre care nu vorbim, că ne este rușine, ne este frică, simțim vinovăție, neputință. Toate astea sunt cele care transformă organele noastre în depozitele de deșeuri emoționale”, a explicat, plastic, dr. Crina Vereș în emisiunea Ultrapsihologie de la DC News și DC News TV.
În acest sens, psihologul Radu Leca a punctat că ”noi vorbim despre un element pe care l-am vizualizat în urmă cu mulți ani, în 2004, care se numeau emoții reziduale, care au fost definite drept emoțiile care depozitează în noi prim amplitudinea elementelor din interior, denumite negative, elemente care are nu au fost luate încă sub o denumire științifică ce ajung să ne îmbolnăvească. Reziduurile reprezintă structura alfa, sursă de îmbolnăvire. Dacă noi spunem asta și oamenii o înțeleg, suntem bine”, a spus Radu Leca.
La rândul său, dr. Crina Vereș a precizat că ”în terapia sistemică se numesc emoții profunde”, dar și că indiferent de modul în care sunt denumite, toate aceste emoții sunt la fel de nocive.
”La fiecare dintre cei care vorbesc despre ele se găsesc aceleași emoții. Se găsește aceeași frică, panică, neajutorare, furie, neputință”, a mai spus dr. Crina Vereș.
Mai multe în video:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu
de Roxana Neagu
de Roxana Neagu