Enel a venit cu precizări importante pentru clienții casnici.
Publicitate
Enel a spus că toți clienții casnici vor beneficia de prețuri plafonate la electricitate și gaze naturale în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025, conform profit. De asemenea, cererea și declarația pe propria răspundere pentru anumite categorii de consumatori se completează o singură dată. Este vorba despre familiile monoparentale, cele care au mai mult de trei copii, persoanele care dețin dispozitive medicale și cele care au mai multe case. Plafonarea se aplică automat pentru cei care au un singur loc de consum.
Totodată, toți consumatorii casnici beneficiază de prețurile plafonate în funcție de pragurile de consum, documentele în plus sunt solicitate pentru consumurile care depășesc aceste praguri.
Enel își anunță clienții că pentru transmiterea documentelor se poate folosi adresa de email [email protected], până când compania va pune la dispoziție o platformă online.
Plafonuri pentru energie electrică
– consum lunar între 0 – 100 kWh inclusiv – maximum 0.68 lei/kWh – consum lunar între 100.01 – 300 kWh inclusiv – maximum 0.80 lei/kWh pentru consumul lunar între 100.01 și 255 kWh; maximum 1.3 lei/kWh pentru consumul lunar între 255 kWh și 300 kWh – consum lunar de peste 300 kWh – maximum 1.3 lei/kWh
Plafon pentru gaze naturale
– preț plafonat – 0.31 lei/kWh (TVA inclus)
Adrian Negrescu, analist economic, a spus că facturile românilor la energie vor crește de trei-patru ori, din primăvară.
"Nu suntem atenţi la economie, ne interesează doar să luăm nişte decizii, din păcate, care să dea bine la televizor, să dea bine în presă. Dar, dincolo de aceste decizii care par la prima vedere pozitive, se ascund multe semne de întrebare legate de cum vor fi implementate aceste noi reglementări de la 1 ianuarie, care va fi efectul lor. (...) Chiar şi la 1,3 lei pe kilowatt, oamenii vor plăti facturi de trei sau chiar de patru ori mai mari decât anul trecut, în primăvară, ceea ce pentru marea majoritate a populaţiei va fi o problemă majoră. Nu mai vorbesc, pe de altă parte, de zona de business, companiile care activau şi care voiau să facă investiţii în acest domeniu şi care îşi văd practic activitatea limitată de acest nou cadru legislativ care a impus nişte măsuri, unele de-a dreptul aberante, legate de profitabilitate şi de modul în care îţi poţi dezvolta nişte investiţii predictibile pe termen mediu şi lung", a afirmat Adrian Negrescu (citește mai mult AICI).
CITEȘTE ȘI - EXCLUSIV ENEL în România. Radu Popa (PSD): Nu sunt de acord să speriem investițiile străine
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu