Enel, recunoscut drept lider mondial pentru diversitate și incluziune în grupul industrial „Electric Utilities and Independent Power Producers” al Refinitiv Index

Enel se clasează în fruntea Indicelui de Diversitate și Incluziune Refinitiv 2022 în grupul industrial „Electric Utilities & Independent Power Producers (IPPs)”. Indicele a recunoscut implicarea companiei Enel în activități legate de diversitate de gen, politici de incluziune la locul de muncă și dezvoltare a capitalului uman.

Enel conduce în cadrul grupului industrial „Electric Utilities & IPPs” al indicelui de diversitate și incluziune Refinitiv și ocupă locul 30 în Top 100 al indicelui dezvoltat de Refinitiv, furnizor global de date financiare. Indicele evaluează peste 11.000 de companii în funcție de performanța legată de diversitate și incluziune pe baza informațiilor publice pe care Refinitiv le colectează din rapoartele instituționale ale companiilor și din știrile mass-media despre acestea. În index sunt incluse și companiile Enel Distribución Perú, Enel Generación Perú și Enel Generación Costanera.

„Egalitatea de gen stă la baza modelului nostru de afacere sustenabilă, prin care Grupul lucrează în mod constant pentru a asigura diversitatea și incluziunea în cadrul companiei”, a declarat Francesco Starace, CEO și Director General Enel. „Această recunoaștere subliniază angajamentul nostru constant față de principiile egalității de șanse și integrității, și este rezultatul concentrării noastre constante pe diversitatea de gen, politicile de incluziune la locul de muncă și pe dezvoltarea capitalului uman. Aceste principii de sustenabilitate sunt integrate în operațiunile noastre și în serviciile pe care le oferim clienților noștri.”

Indicele de diversitate și incluziune realizează un clasament al primelor 100 de companii listate public, care oferă locul de muncă cu cel mai înalt grad de diversitate și incluziune la nivel mondial, pe baza a 24 de parametri împărțiți în patru mari categorii: diversitate, incluziune, dezvoltare a oamenilor și controverse. Indicele este apoi calculat prin ponderarea fiecărui parametru pe baza importanței companiei pe piață și pe comparația fiecărei companii cu alte companii asemănătoare.

Reconfirmarea Enel în acest clasament este rezultatul inițiativelor care vizează creșterea prezenței femeilor în Consiliul de Administrație și în funcții de conducere, precum și promovarea integrării persoanelor cu dizabilități, îmbunătățirea competențelor personalului, precum și oferirea de beneficii sociale și soluții care garantează echilibrul dintre viața profesională și cea privată a angajaților.

Aspectele legate de diversitate și incluziune sunt prioritare în cultura și strategia corporativă Enel, companie prezentă în peste 30 de țări. În 2015, Enel a adoptat o politică specifică de promovare a diversității și incluziunii la locul de muncă și face parte din mișcarea globală Valuable 500, o inițiativă creată de companiile receptive la problematica includerii dizabilităților pe agenda corporativă și la valorificarea potențialului uriaș pe care acestea îl generează pentru societate și companie. 

Un pilon fundamental al angajamentului Enel este promovarea incluziunii și a persoanelor cu dizabilități, cărora Grupul le acordă cea mai mare atenție prin inițiative precum Value4disability. Acest proiect, lansat în 16 țări, implică aproximativ 2.200 de angajați cu dizabilități și care, împreună cu clienții și societatea în general, își propune să sporească și să promoveze autonomia persoanelor cu dizabilități și participarea acestora la viața organizațională, pentru a le reprezenta interesele și a le pune în valoare contribuția unică. Printre altele, proiectul presupune testarea unor produse inovatoare, dezvoltate de Enel, precum scaunul rulant electric Avanchair și sistemul Pedius de subtitrare automată a videoclipurilor pentru persoanele surdomute sau cu deficiențe de auz. Mai multe informații despre proiect pot fi găsite aici.

Refinitiv este unul dintre cei mai mari furnizori de date și infrastructură de pe piața financiară din lume, deservind peste 40.000 de instituții din aproximativ 190 de țări. Oferă date și perspective, platforme de tranzacționare, baze de date deschise și platforme tehnologice, conectând comunitatea piețelor financiare globale.

Poziția de lider a companiei Enel în materie de sustenabilitate este recunoscută la nivel mondial și prin prezența Grupului în diferite alte clasamente și indici de referință în materie de sustenabilitate, cum ar fi MSCI ESG Leaders Indices, Dow Jones Sustainability Indices, Climate "A" List a CDP, Euronext Vigeo- Eiris. 120 de indici, seria de indici FTSE4Good, indicele STOXX Global ESG Leaders, ratingul ISS „Prime”, indicele Bloomberg Gender Equality, Equileap„Top 100 Gender Equality Global Ranking” și indicii ECPI.

Enel atrage din ce în ce mai mult atenția investitorilor responsabili social, a căror cotă în companie este în continuă creștere și reprezintă aproximativ 14,6% din capitalul Grupului în 2021, valoare mai mult decât dubă față de 2014. Această creștere, în concordanță cu recunoașterea tot mai mare a importanței elementelor non-financiare în crearea valorii durabile pe termen lung demonstrează leadershipul în creștere al companiei Enel la nivel global în ceea ce privește sustenabilitatea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel