Enes Sali, convocat la naţionala de seniori la doar 15 ani. Presa internaţională, reacţie imediată: Noul Hagi

Facebook Farul Constanta
Facebook Farul Constanta

Enes Sali, fotbalist de doar 15 ani, a fost convocat de Mirel Rădoi pentru meciurile cu Islanda şi Liechtenstein din preliminariile CM 2022. 

Enes Sali va deveni cel mai tânăr jucător din istoria echipei naţionale, dacă va fi introdus pe teren în vreunul din cele două meciuri din preliminarii. Presa internaţională a reacţionat deja după această convocare şi are doar cuvinte de laudă pentru fotbalistul lui Farul Constanţa, acolo unde este antrenat de Gheorghe Hagi. 

"Enes Sali, un fotbalist turc care evoluează la grupele de juniori ale României, a fost chemat la naționala de seniori pentru prima dată. În vârstă de 15 ani, Enes Sali joacă la Farul Constanța și este antrenat de legendarul Gheorghe Hagi. El este în lot pentru meciurile cu Islanda și Liechtenstein, din preliminariile CM 2022. Jucătorul de origine turcă a făcut istorie în România în luna septembrie, când a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Ligii 1. După ce a petrecut doi ani la academia Barcelonei, Enes Sali a ajuns la Farul Constanța, unde a fost promovat la prima echipă de Gheorghe Hagi. Enes Sali este născut în Canada din părinți turci din România. Între 55.000 și 80.000 de persoane de origine turcă locuiesc în România.

Gazzetta dello Sport (Italia): România convoacă un jucător născut în 2006. Iată-l pe Enes Sali, noul Hagi. S-a născut în Canada, a jucat doi ani la Barcelona, iar Hagi, antrenorul său de acum de la Farul Constanța, este cel care îl crește și alături de care a devenit cel mai tânăr marcator din România. A venit acum prima convocare în preliminariile pentru Cupa Mondială. Un playmaker de calitate, un decar clasic, are deja șapte meciuri și un gol în prima ligă. Și ce gol! Slalom printre doi adversari după o cursă, iar apoi a mers să-l îmbrățișeze pe Hagi. Sali s-a născut în februarie 2006, an în care Cannavaro ridica Cupa Mondială. Pe Instagram nu e urmărit nici măcar de 4.000 de persoane. În cazul în care va debuta, îi va bate recordul lui Cristi Manea, care a debutat la națională la 16 ani contra Albaniei, în 2014", scrie CNN Turk.

"Iată-l pe Enes Sali, noul Hagi"

"România convoacă un jucător născut în 2006. Iată-l pe Enes Sali, noul Hagi. S-a născut în Canada, a jucat doi ani la Barcelona, iar Hagi, antrenorul său de acum de la Farul Constanța, este cel care îl crește și alături de care a devenit cel mai tânăr marcator din România. A venit acum prima convocare în preliminariile pentru Cupa Mondială. Un playmaker de calitate, un decar clasic, are deja șapte meciuri și un gol în prima ligă. Și ce gol! Slalom printre doi adversari după o cursă, iar apoi a mers să-l îmbrățișeze pe Hagi. Sali s-a născut în februarie 2006, an în care Cannavaro ridica Cupa Mondială. Pe Instagram nu e urmărit nici măcar de 4.000 de persoane. În cazul în care va debuta, îi va bate recordul lui Cristi Manea, care a debutat la națională la 16 ani contra Albaniei, în 2014", scrie Gazzetta dello Sport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel