Te poți bucura de faimosul English Breakfast și fără să mergi în Marea Britanie. Iată cum se prepară rețeta de mic dejun englezesc.
Publicitate
Ingrediente
6 felii de bacon
3-5 ciuperci
1 roșie mare
1 ceapă mică
250 g fasole fiartă
2 ouă
4 felii de pâine
unt
ulei
verdeață (ceapă verde si mărar)
sare, piper, oregano
praf de usturoi
1 frunză de dafin
Cum se prepară
Facem câteva tăieturi mici pe două părți ale cârnăciorilor. Tăiem ciupercile felii sau jumătăți. Tăiem două felii de roșie, iar restul legumei o tăiem cubulețe. Tăiem ceapa și verdețurile. Prăjim fără ulei baconul, pe ambele părți, până devine auriu, porivit retetesivedete.ro.
Prăjim pe rând cârnăciorii, apoi, pe ambele părți roșiile rondele cu sare și oregano, ciupercile cu puțină sare, dar fără a le amesteca. Separat călim ceapa tăiată până se rumenește ușor, apoi adăugăm roșiile cubulețe și peste un minut adăugăm fasolea, sare și piper după gust și o frunză de dafin. Amestecăm și lăsăm sub capac pentru circa 5 minute.
Puteți prăji ouăle, așa încât gălbenușul să rămână moale. Într-o ceașcă mai mare, umplută pe jumătate cu apă, puneți puțină sare și spargeți un ou. Dați la cuptorul cu microunde pentru 1 minut (în funcție de puterea aparatului veți avea nevoie de plus-minus 20 de secunde). Scoateți atent oul din apă și așezați-l pe un prosop din hârtie.
Pâinea o puteți prăji în tigaie cu unt sau în toaster, apoi ungeți, încă fierbinte, cu unt și decorați cu mărar. E timpul să aranjați preparatele pe platou și să-l serviți celor dragi cu o ceașcă cu ceai (cu lapte – așa cum îl beau englezii) sau, de ce nu, cu un pahar de bere.
Citește și:
Cel mai sănătos mic dejun. Alimentul pe care trebuie să-l consumi dimineața pentru a nu te îngrășa
Nutriţionistul Michael Mosley recomandă ouă la micul dejun pentru a ne menţine silueta, indicând, de asemenea, cele mai utile şi cele mai dăunătoare mese de dimineaţă pentru un corp zvelt.
Acesta consideră că obiceiul de a începe ziua cu ouă este cheia pentru pierderea în greutate. Mai mult decât atât, ouăle pot fi preparate în orice fel. Specialistul a explicat beneficiile ouălor printr-un conţinut ridicat de proteine, vitamina B şi seleniu şi a dat asigurări că produsul nu creşte nivelul de colesterol din sânge, scrie Rador.
"Fierte tare sau moale, omletă sau ochi, ouăle vă vor ajuta să vă simţiţi sătui mai mult timp în comparaţie cu cerealele sau pâinea prăjită", a subliniat Mosley, sugerând adăugarea de ceapă şi ciuperci în omletă, deoarece prima are multe probiotice benefice, iar cea din urmă conţine vitamina D.
Spanacul, usturoiul şi turmericul pot fi, de asemenea, adaosuri excelente. Pentru cei care doresc să evite creşterea în greutate, Mosley a recomandat evitarea bacon-ului gras adăugat în ouă.
"Este mai bine să excludeţi pastele şi dulciurile la micul dejun, deoarece conţin multe calorii şi nu aduc aproape niciun beneficiu organismului", a subliniat nutriţionistul. Citește mai departe>>
Alimentul pe care trebuie să-l consumi, dacă ai peste 50 de ani. "Lipsa acestuia este o problemă"
Pe măsură ce trec anii, alegerile alimentare corecte devin din ce în ce mai importante pentru sănătatea noastră. Fructele şi legumele sunt benefice pentru organism, dar există o legumă cu frunze verzi care trebuie inclusă obligatoriu în alimentaţie după vârsta de 50 de ani.
"Dacă ar fi să aleg o singură legumă, aş indica legumele cu frunze verzi, în special spanacul", susţine Amy Goodson, nutriţionist, membru al consiliului medical şi autoarea cărţii "The Sports Nutrition Playbook", scrie Rador. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu