Abuzul fizic asupra copiilor este mult mai întâlnit decât s-ar crede, iar instituțiile de resort eșuează în multe cazuri în fața copiilor pe care ar trebui să îi protejeze.
Instituțiile care lucrează cu minorii ar trebui să fie obligate prin lege să raporteze suspiciunile de abuz sexual asupra copiilor, a concluzionat o anchetă independentă de referință. Ancheta a constatat că infracțiunile sunt adesea ascunse autorităților, acuzațiile neînregistrate și victimele „tratate ca și cum ar fi nedemne de protecție” și învinuite pentru abuz.
Una dintre preocupările ridicate de anchetă este că multe dintre persoanele care nu au raportat abuzurile poliției sau serviciilor sociale ar putea să nu fi îndeplinit obligațiile profesionale sau morale, dar nu au încălcat nicio lege făcând acest lucru. Acesta a spus că „schimbarea sistemică” este necesară „pentru a asigura raportarea acuzațiilor de abuz sexual asupra copiilor”.
Raportul final al unei anchete independente de șapte ani privind abuzul sexual asupra copiilor spunea că sunt necesare măsuri urgente pentru a proteja copiii din Anglia și Țara Galilor, după ce a constatat că multe instituții au „măsuri inadecvate”, care nu reușesc să protejeze copiii de abuzurile care au avut loc și continuă să se întâmple în școli, case de îngrijire și în medii religioase.
Președintele anchetei, profesorul Alexis Jay, a declarat pentru Sky News: „Amploarea abuzului sexual asupra copiilor nu poate fi subestimată; abuzul sexual asupra copiilor este o epidemie, care lasă mii de victime în urma sa. Am auzit în repetate rânduri cum acuzațiile de abuz au fost ignorate, victimele au fost învinuite și instituțiile și-au dat prioritate reputației față de protecția copiilor. Îndemn guvernul Regatului Unit, guvernul galez și toate celelalte instituții relevante să pună în aplicare recomandările anchetei în regim de urgență.”
Ministrul de Interne, Grant Shapps, a declarat: „Voi menține vocile victimelor și supraviețuitorilor în primul rând în tot ceea ce fac și mă voi asigura că rezultatele anchetei și mărturiile lor neprețuite vor fi puse în aplicare. Până în prezent, am luat deja măsuri pentru a aborda această crimă urâtă și a învăța din lecțiile trecutului, dar știu că mai sunt multe de făcut. Acesta este începutul unui nou capitol în eforturile noastre de a pune capăt acestei crime teribile.”
Ancheta independentă privind abuzul sexual asupra copiilor a fost înființată din cauza îngrijorărilor serioase că unele instituții au eșuat și nu reușesc să protejeze copiii de abuzul sexual. Pe parcursul a șapte ani de investigație, ancheta a dus în fața instanței 725 de martori și a audiat 7.300 de victime și supraviețuitori care și-au împărtășit experiențele în persoană, la telefon, prin apel video și prin relatări scrise.
Cercetarea, dată marţi publicităţii, a fost realizată prin chestionar on-line în luna iunie, pe un eşantion neprobabilistic de 4.449 de elevi, cu vârste cuprinse între 10-18 ani. Au participat 91% elevi ai şcolilor din mediul urban şi 9% din mediul rural.
Una dintre concluziile studiului a fost că 99% dintre respondenţi sunt familiarizaţi cu termenul de bullying.
82% dintre elevi au declarat că au fost martori ai situaţiilor de bullying în şcoala unde învaţă, iar aproape trei sferturi (73%) au afirmat că au asistat la situaţii de bullying în clasă. Citește continuarea AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News