Epidemie de holeră. Numărul deceselor a crescut la 180

Sursă foto: Pxhere
Sursă foto: Pxhere

Numărul de decese cauzate de holeră a ajuns la 180. 

Alegeri prezidentiale 2024

Numărul deceselor înregistrate în urma epidemiei de holeră din Malawi a crescut la 180 de la 110 în luna octombrie, a declarat luni ministrul sănătăţii, Khumbize Chiponda, afirmând că este probabil ca situaţia să se agraveze în ţara din sud-estul Africii, relatează Reuters și Agerpres.

Primul caz de îmbolnăvire cu holeră, care se răspândeşte în principal prin alimente şi apă contaminate, a fost raportat în luna martie în districtul Machinga din sudul ţării.

Rata mortalităţii a crescut la 3% de la 2,8% raportată la începutul lunii octombrie, a mai spus ministrul sănătăţii, adăugând că numărul total de infecţii de la începutul izbucnirii focarului este aproape 6.000 de cazuri. 

Un nou caz de variola maimuței a fost confirmat în România

Este vorba despre un bărbat cu vârsta de 35 de ani, din București. Starea lui de sănătate este bună și se află în izolare.

Până în prezent, în România au fost diagnosticați cu variola maimuței 43 de pacienți.

Conform Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), în total 13 persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuței.

Reamintim faptul ca România are la dispoziție 150 de cure de tratament tecovirimat destinate tratării pacienților cu forme grave. Citește mai multe AICI

Încă două cazuri de Ebola au fost confirmate

Încă două persoane aflate într-o unitate de izolare de la cel mai mare spital din Kampala, Uganda, au fost testate pozitiv pentru Ebola, numărul total al cazurilor aflate în îngrijire în acest spital ajungând la cinci, conform unui anunţ făcut duminică de ministrul ugandez al sănătăţii, transmite Reuters și Agerpres.

Cele cinci cazuri confirmate din Kampala sunt primele cazuri cunoscute de transmitere ale virusului în oraş şi s-au produs la câteva zile după ce autorităţile au anunţat că focarul de Ebola a fost adus sub control şi că se aşteaptă să se termine până la sfârşitul acestui an. Vezi mai multe AICI

O bacterie care se hrănește cu carnea umană mișună în apele inundațiilor din SUA

În urma inundațiilor uraganului Ian din comitatul Lee, Florida, Departamentul de Sănătate al statului se confruntă cu o „creștere anormală” a cazurilor de infecție bacteriană rară. Florida a raportat 64 de infecții cu Vibrio vulnificus și 13 decese în acest an până vineri, potrivit departamentului de sănătate, față de 34 de cazuri și 10 decese anul trecut. Este pentru prima dată când numărul cazurilor depășește 50 din 2008, când statul a început să țină evidența.

Multe dintre cazuri s-au concentrat în comitatul Lee, unde locuitorii au făcut curățenie după ce uraganul de categoria 4 Ian a măturat pământul la sfârșitul lunii septembrie. Aceste infecții sunt rare, dar grave. Vibrio vulnificus provoacă aproximativ 80.000 de îmbolnăviri și 100 de decese în Statele Unite în fiecare an, conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA.

Vibrio vulnificus trăiește în mod natural în apă caldă, sărată. Provine din aceeași familie cu bacteriile care provoacă holera. Vibrio poate fi găsit în apele din întreaga lume. În SUA, trăiește în Golful Mexic și de-a lungul unora dintre apele de coastă de pe coasta de est și de vest. Bacteriile proliferează în lunile mai calde, când temperaturile oceanelor sunt cele mai ridicate. Infecțiile pot apărea atunci când cineva intră în contact cu apa care conține cantități mari de bacterii sau mănâncă fructe de mare contaminate. Citește mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel