Epidemie de rujeolă în Samoa - Trei morţi, grădiniţele închise

Autorităţile din Samoa au decis joi să închidă grădiniţele în încercarea de a ţine sub control o epidemie de rujeolă soldată deja cu moartea a trei persoane, a anunţat joi guvernul acestui mic stat din Pacific, preluat de AFP, scrie Agerpres.

Deşi decizia de joi a vizat doar grădiniţele, guvernul intenţionează să închidă şi toate şcolile, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului, Tuilaepa Malielegaoi.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, victimele sunt doi bebeluşi, cu vârste de 8 şi, respectiv, 14 luni, şi un adult în vârstă de 37 de ani, iar numărul cazurilor suspecte - în principal copii de sub patru ani - a ajuns la 314.

Ministerul a făcut apel la cei cei 200.000 de locuitori ai arhipelagului să viziteze centrele de vaccinare.

După o scădere dramatică a numărului de cazuri între 2000 şi 2016, datorită campaniilor majore de vaccinare, rujeola a revenit în forţă, în special din cauza unei atitudini de sfidare faţă de vaccinuri. Peste 360.000 de cazuri au fost înregistrate în primele şapte luni ale acestui an, de trei ori mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) - Republica Democrată Congo (RDC), Madagascar-ul şi Ucraina fiind ţările cele mai afectate.

La rândul lor, Statele Unite s-au confruntat cu o epidemie de rujeolă în acest an, care a afectat peste 1.200 de persoane, în mare parte copii mici, mai ales în comunităţile de evrei ultraortodocşi din New York.

Rujeola rămâne o boală potenţial letală. Înainte de apariţia vaccinurilor în anii '70, boala a ucis între 7 şi 8 milioane de copii anual în lume.

Neîncrederea în vaccinul împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR) a fost cauzată de un studiu din 1998 care a legat vaccinarea de autism. Cu toate acestea, s-a stabilit rapid că autorul a falsificat rezultatele, iar de atunci mai multe studii au arătat că vaccinul nu creşte deloc riscul de autism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel