Episcopia Tulcei intenţionează să deschidă un muzeu cu obiectele de patrimoniu pe care le deţine, a anunţat, joi, episcopul Visarion, în timpul deschiderii sesiunii naţionale de comunicări 'Patrimoniul şi educaţia în muzeele de artă din România', organizată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale 'Gavrilă Simion' (ICEM).
'Şi noi avem în intenţie să amenajăm un muzeu eparhial. Avem o colecţie foarte bogată de carte bisericească şi avem o expoziţie de 60 de obiecte de cult din argint care cinci ani a fost itinerantă prin ţară, iar de trei luni este deschisă într-un mare muzeu dintr-un oraş din Germania', a anunţat episcopul Visarion. Acesta a subliniat, în timpul alocuţiunii, importanţa muzeelor pentru o comunitate.
'În viaţa comunităţii, muzeele au un rol deosebit deoarece, ca un templu al muzelor, ele aduc pace, adevăr, frumos şi dreptate în sufletul celor care le vizitează. (...) Patrimoniul este al tuturor şi avem o datoria de a-l păstra şi de a-l preda generaţiilor viitoare', a mai spus episcopul Tulcei.
Specialişti din zece muzee din România participă, începând de joi, la sesiunea naţională de comunicări 'Patrimoniul şi educaţia în muzeele de artă din România', organizată de ICEM, cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean şi al Asociaţiei de Dezvoltare Regională Aegyssus.
În timpul evenimentului, specialiştii vor prezenta lucrări privind restaurarea unor opere, importanţa acestor lucrări şi a muzeelor în viaţa comunităţilor. Evenimentul include o excursie în Delta Dunării şi se va încheia vineri după-amiază cu festivitatea de premiere a Bienalei internaţionale de pictură 'Alexandru Ciucurencu', informează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News