Episcopul din Hong Kong se îndreaptă spre China continentală, pe fondul tensiunilor Vaticanului

Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com

Vizita lui Stephen Chow vine în timp ce Biserica Catolică din China, aprobată de Beijing, face numiri, sfidând acordul cu Vaticanul.

Episcopul din Hong Kong, Stephen Chow, se va angaja luni pentru prima sa vizită oficială în China, dar este ”puțin probabil” să se întâlnească cu reprezentanți ai bisericilor ”subterane” de pe continent, a declarat un purtător de cuvânt, pe fondul tensiunilor continue între Beijing și Vatican asupra guvernării catolicilor din ţară, potrivit Al Jazeera.

Chow va fi primul episcop din Hong Kong – șeful Bisericii Catolice din Hong Kong și supravegheat de Vatican – care va face o vizită oficială pe continent din 1994.

El va fi însoțit de doi oficiali înalți ai bisericii, în urma unei invitații din partea omologul său din Beijing, Joseph Li Shan, potrivit unui comunicat al bisericii.

Ca răspuns la întrebările Al Jazeera, un purtător de cuvânt al biroului de comunicații al diecezei catolice din Hong Kong a declarat că Li, care a preluat postul în urmă cu doi ani, a fost invitat pe continent în 2022, dar călătoria a devenit posibilă doar după ce Beijingul și-a ridicat restricțiile de călătorie legate de COVID-19 la sfârșitul anului trecut.

Misiunea delegației din Hong Kong este de a ”promova schimburile și interacțiunile” între bisericile din China continentală și comunitatea catolică din întreaga lume, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Vaticanul a fost mult timp în dezacord cu Beijingul din cauza Bisericii Catolice din China, unde Partidul Comunist se tem de orice organizații de masă asupra cărora nu are control direct.

Bisericile catolice din China continentală trebuie să se înregistreze și să opereze în cadrul Asociației Patriotice Catolice, afiliată statului, o organizație supravegheată de Departamentul Frontului Unit al Muncii al partidului și condusă de Li, pe care Vaticanul nu o recunoaște.

Profesorul Tobias Brandner, director asociat al Școlii de Divinitate a Colegiului Chung Chi din cadrul Universității Chineze din Hong Kong, a descris călătoria lui Chow ca fiind ”întârziată”.

”Douăzeci și nouă de ani... este o perioadă lungă fără vizite (oficiale), ceea ce în sine poate fi neobișnuit”, a spus Brandner, adăugând că au existat vizite oficiale ale bisericii protestante din Hong Kong în acea perioadă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel