EXCLUSIV  ”Era dezastru și inexplicabil”. Titi Aur, analiza unei filmări din trafic. Ce manevre a făcut un șofer de TIR: Dacă era cineva pe contrasens, s-ar fi crezut că vrea să-i omoare

Foto: DC News
Foto: DC News

Titi Aur a analizat un nou accident, în cadrul emisiunii DC Conducem, realizată de Florin Răvdan.

În urma vizualizării unui clip cu accidentul provocat de un șofer neatent de TIR, acesta a explicat:

„Aș fi fost tentat să spun că a adormit sau a ațipit la volan, dar faptul că a frânat înainte mă face să cred că ar fi fost puțin probabil. Cel mai probabil cred eu că s-a uitat în telefon. Apropo de asta, rămâne deschis subiectul cu acea percheziție informatică a telefonului când ai făcut un accident, cu sau fără victime. Ce pot spune cu siguranță e că șoferul este nepregătit și nu a făcut un test de stăpânire a camionului în situații la limită.

Eu cred că s-a uitat la telefon pentru că alte explicații nu am pentru faptul că s-a dus spre partea stângă. A frânat, a făcut virajul, apoi a zis că urmează linia dreaptă și s-a uitat în telefon. El rămânând cu volanul puțin înclinat către stânga, s-a trezit pe partea stângă. Norocul a fost că n-a primit nimic, nicio mașină din față pentru că era dezastru și inexplicabil, s-ar fi văzut de parcă voia să îi omoare pe ăia.

A rămas puțin virat și a continuat să se uite sau a încercat să se uite în telefon, cred eu. Asta e doar o speculație. Cert este că, atunci când s-a văzut pe partea stângă, s-a speriat și a tras de volan prea mult la dreapta. N-a știut, practic, să conducă camionul, capul tractorului, într-o situație limită.

În poligon, pentru camionagii, noi facem evitări și mai avem și o cisternă unde se face balansul ăla cu lichid, tocmai în situații de ăstea limită. Avem o cisternă, cu niște roți laterale, care îți oferă impresia că se răstoarnă, dar e ținută precum tricicleta. Acest șofer nu a avut această pregătire, cu siguranță, dar și-a asumat riscul să fie neatent. Dacă era pe linie dreaptă, aș fi putut crede că avea o stare de oboseală”.

Pentru a vedea imagini cu accidentul, vizualizează clipul de mai jos:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel