EXCLUSIV  Erau mai bune sau mai rele salamurile în comunism? Sorin Minea: Care e adevărul / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @repika922
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @repika922

Sorin Minea, președintele sindicatului Romalimenta, a vorbit despre calitatea salamurilor din perioada comunistă.

Sorin Minea a afirmat că acestea erau inferioare, fiind realizate din ingrediente de calitate slabă, cum ar fi soia de proastă calitate, oase de vită sfărâmate și plămâni de porc. El a explicat că parizerul de astăzi este mult mai curat comparativ cu cel din trecut, care era vândut doar local și nu avea capacitatea de a fi exportat. De asemenea, el a criticat popularitatea unor produse precum Șunca Muntenia, care conținea 80% soia și doar urme de carne.

„Erau mai bune sau mai rele salamurile din comunism?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Erau mai proaste. Deci, în comunism se folosea soia, una foarte proastă. Eu sunt medic veterinar și ultimele practici le-am făcut în abatoare și fabrici de preparate. Am văzut cum se făcea parizerul, ca să nu mai plângă nostalgicii. Era din sfărâmături. Se băgau oasele de vită, se sfărâmau, se luai pielițele și măduva care făceau o pastă și se adăugau plămâni de porc. Deci, văzută de mine, cu ochii mei, nu povestită. E mult mai curat parizerul de acum.", a explicat Sorin Minea. 

„Pe astea nu reușeau să le vândă în străinătate.”, a spus Val Vâlcu.

„Nu aveai cum să vinzi, plus că MDM - se numește acum extrasul ăla de carne, de vacă este interzis datorită vacii nebune - e interzis la ora actuală. Ăla era un produs foarte slab calitativ. Plămânul de porc e o chestie cu cântec. Era un produs foarte slab calitativ, dar negăsindu-se, îl cumpărai.

Șunca Muntenia era o șuncă gen șunca presată, făcută cu 80% soia - una mare, bucăți mari de soia - și vagi urme de carne.”, a spus Sorin Minea. 

„Și o colorau cu roșu carmin.”, a completat Val Vâlcu.

„Sigur. Era singura care se găsea, „mamă, ce bună era”! Aiurea! Nu era bună deloc, dar nostalgicul, care stătea la coadă pentru salam de vară - nu are rost să-i dau rețeta din perioada aia - și acum îl găsește pe toate drumurile, este nemulțumit. I-aș da pentru o săptămână ceea ce se producea atunci. Dacă va fi fericit...”, a spus Sorin Minea. 

2. -imagine fara descriere- (sorina-minea_64857300.jpg)

„Astăzi, soia e admisă în orice preparat"

Sorin Minea a explicat că soia este încă folosită în preparatele alimentare, menționând că în perioada comunistă, în special în anii '80, soia era de calitate foarte slabă, neacreditată de Ministerul Sănătății. 

„Spuneți că soia se introduce și azi.”, a spus Val Vâlcu.

„Soia e admisă în orice preparat. În comunism, mai ales în ultima perioadă, anii '80, se mânca nu prost, ci înfiorător de prost. Soia care se băga era produsă în România, nu era texturată, erau bucăți mari de soia și nu era acreditată de Ministerul Sănătății, din punct de vedere al sănătății, dar o foloseam și nimeni nu protesta.

La ora actuală, soia este o plantă care are foarte multă proteină, stă prost cu aminoacizii, deci nu e o proteină nobilă. Se folosește în toată lumea, se folosește și proteina din mazăre. Dacă o colorezi frumos și dacă o aromatizezi frumos, nici nu-ți dai seama că nu e carne.

Sunt vegetarienii care mănâncă șnițele din soia cu cea mai mare plăcere. E tofu, care e din soia. Mie îmi place.”, a spus Sorin Minea la DC interviurile News.    

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel