Erdogan anunță că Turcia va trimite ajutoare umanitare în Fâșia Gaza

REUTERS/Mohammed Salem TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Mohammed Salem TPX IMAGES OF THE DAY

Miercuri, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a discutat la telefon cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, și i-a informat că Turcia a demarat eforturi pentru a furniza ajutor umanitar populației afectate de conflictul israelo-palestinian, a anunțat președinția turcă, potrivit Reuters.

În timpul convorbirii telefonice, Erdogan a subliniat că bombardarea așezărilor civile este inacceptabilă și a adăugat că este esențial ca țările din regiune să transmită mesaje constructive pentru a pune capăt conflictului, conform mesajului președinției turce de pe platforma de mesagerie X.

Ankara s-a oferit să medieze acest conflict.

Soluția lui Erdogan pentru rezolvarea conflictului dintre Israel și Hamas

Președintele Turciei, Tayyip Erdogan, a criticat marți Statele Unite pentru mutarea unui portavion mai aproape de Israel, spunând că aceasta ar putea duce la un "masacru grav" în Gaza, transmite Reuters.

După un atac surpriză al militantilor Hamas asupra Israelului sâmbătă, secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a declarat duminică că SUA vor muta un portavion USS Gerald R. Ford mai aproape de Israel.

Erdogan a spus într-o conferință de presă comună cu cancelarul austriac Karl Nehammer la Ankara: "Ce va face portavionul american lângă Israel, de ce vin ei? Ce vor face navele din jur și aeronavele de pe el? Vor ataca Gaza și împrejurimile și vor lua măsuri care pot duce la un masacru grav."

Turcia este pregătită să acționeze ca mediator pentru a pune capăt conflictului dintre Israel și Palestina, dacă cele două părți fac o astfel de propunere, inclusiv pentru schimburile de prizonieri, a declarat președintele Tayyip Erdogan luni, într-o conferință de presă susținută după o ședință de cabinet la Ankara.

"Noi credem că nu va exista pace în regiune fără o Palestina independentă și suverană", a afirmat el.

Turcia face pregătirile necesare pentru a trimite ajutor umanitar în Gaza, a adăugat el.

Erdogan a îndemnat Israelul să oprească bombardamentele asupra teritoriului palestinian și Palestina să înceteze hărțuirea așezărilor civile israeliene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel