Erdogan s-a plâns la Papa Francisc de atacurile Israelului în Gaza

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a denunţat joi, într-o discuţie telefonică cu Papa Francisc, "masacrul" pe care Israelul îl comite în Fâşia Gaza ca represalii după atacul lansat de gruparea Hamas asupra Israelului pe 7 octombrie, relatează agenţia EFE.

"Atacurile Israelului în Gaza, care nu au justificare în niciun text sfânt, au ajuns la magnitudini de masacru", a semnalat Erdogan în convorbirea cu Suveranul Pontif.

"Indiferenţa comunităţii internaţionale asupra a ceea ce se întâmplă este o ruşine pentru umanitate şi toate statele trebuie să ridice vocea împotriva acestei tragedii", a subliniat preşedintele turc.

Gruparea islamistă Hamas a ucis peste 1.400 de persoane şi a capturat circa 220 de ostatici într-un atac terorist pe scară largă efectuat pe 7 octombrie în sudul Israelului. Potrivit ONU, în urma represaliilor militare israeliene au fost ucise peste 6.500 de persoane în Fâşia Gaza, dintre care peste 2.700 sunt copii.

"O pace durabilă în regiune, unde sunt locurile sfinte ale celor trei religii abrahamice, va fi posibilă doar prin crearea unui stat palestinian independent, suveran şi integrat geografic în interiorul frontierelor din 1967, cu Ierusalimul de Est capitală", a mai spus în discuţia cu Papa Francisc preşedintele turc.

Acesta din urmă a asigurat că ţara sa face mari eforturi pentru a trimite ajutoare umanitare şi sanitare în Fâşia Gaza şi le-a cerut tuturor să sprijine aceste eforturi astfel încât să poată fi ajutaţi civilii nevinovaţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel