Erdogan, dezamăgit după discuția despre "acordul cu cereale". Putin vrea să livreze până la 1 milion de tone de cereale prin Turcia

Erdogan, dezamăgit după discuția despre "acordul cu cereale". Putin vrea să livreze până la 1 milion de tone de cereale prin Turcia / Foto: Kremlin.ru
Erdogan, dezamăgit după discuția despre "acordul cu cereale". Putin vrea să livreze până la 1 milion de tone de cereale prin Turcia / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin a anunțat disponibilitatea Rusiei de a livra până la 1 milion de tone de cereale prin Turcia. Între timp, Erdogan spune că alternativele la "acordul cu cereale" nu corespund așteptărilor.
 

Rusia intenţionează să organizeze livrarea unui milion de tone de cereale către Turcia pentru procesare, în vederea livrării în continuare către cele mai sărace ţări ale lumii, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, după discuţii cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Interfax.

"Intenționăm să organizăm furnizarea a 1 milion de tone de cereale din Rusia la un preț preferențial pentru procesare către Turcia și apoi transport gratuit către cele mai sărace țări", a spus Vladimir Putin.

"În acest sens, mizăm pe ajutorul statului Qatar, care, din motive umanitare, este pregătit să sprijine cele mai sărace țări", a conchis Putin.

Federația Rusă va fi pregătită să livreze cereale gratuite celor mai sărace șase țări din lume în următoarele două-trei săptămâni, a spus Putin.

"Suntem aproape de a finaliza acorduri cu șase state africane, unde intenționăm să furnizăm alimente gratuit și chiar să furnizăm logistică gratuită – pentru a livra această marfă", a spus președintele rus.

Erdogan spune că alternativele la "acordul cu cereale" nu corespund așteptărilor

Opțiunile alternative pentru un "acord cu cereale" sunt inferioare aranjamentelor inițiale în ceea ce privește securitatea, a declarat președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

"Propunerile alternative de pe ordinea de zi nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor în ceea ce privește securitatea și alte aspecte", a declarat Erdogan la o conferință de presă care a urmat discuțiilor cu președintele rus.

În același timp, el a subliniat că acordul "a jucat un rol imens pentru țările cele mai sărace". Totodată, Erdogan a spus că Ankara continuă să acorde atenție preocupărilor Rusiei cu privire la implementarea "Inițiativei Mării Negre" privind diferite aspecte.

"Vom pregăti un nou pachet în consultări cu ONU și cred că vom putea obține un rezultat. Turcia va depune toate eforturile și credem că vom obține un rezultat în ceea ce privește acest acord cât mai curând posibil", a adăugat Erdogan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel