Erdogan i-a cerut lui Putin mai multe avioane pentru a lupta împotriva incendiilor

Erdogan i-a cerut lui Putin mai multe avioane pentru a lupta împotriva incendiilor / Foto: Kremlin.ru
Erdogan i-a cerut lui Putin mai multe avioane pentru a lupta împotriva incendiilor / Foto: Kremlin.ru

Recep Tayyip Erdogan i-a cerut lui Vladimir Putin mai multe avioane pentru a lupta împotriva incendiilor.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul discuțiilor cu omologul său rus Vladimir Putin, la Soci, i-a cerut avioane de pompieri suplimentare liderului de la Kremlin pentru a lupta împotriva incendiilor, scrie Interfax.

VEZI ȘI: Ce i-a spus Putin lui Erdogan la întâlnirea de la Soci unde au vorbit despre acordul privind cerealele

"După cum știți – sezonul estival, incendii de pădure, ne-ați trimis două avioane să luptăm cu focul, chiar a ajutat foarte mult. Dacă se poate, al dori măcar să dublăm acest număr de avioane, pentru că amenințarea continuă, incendiile reprezintă o mare amenințare pentru noi. Aceste avioane sunt foarte utile în combaterea incendiilor", a spus Erdogan.

Putin a ținut să se laude că, chiar și după cutremurul din Turcia, Rusia a fost printre primii care "a încercat să dea un umăr de ajutor poporului turc", iar același lucru ar fi valabil și pentru combaterea incendiilor.

"Toate acestea sugerează că am adus relațiile ruso-turce la un nivel foarte bun, înalt, iar acest lucru se reflectă în toate domeniile interacțiunii noastre", a spus Putin.

VEZI ȘI: Putin: Rusia e deschisă să revină la acordul privind cerealele din Ucraina

Putin l-a invitat pe Erdogan să vină în vacanță la Soci

Discuțiile dintre președinții Rusiei și Turciei Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan în format extins s-au încheiat, a informat serviciul de presă al șefului statului rus. Negocierile în format larg au durat aproximativ o oră și jumătate. Liderii vor continua discuțiile în cadrul unui prânz de lucru.

Putin l-a întâlnit pe Erdogan la reședința sa din Soci. În deschiderea discuțiilor, Putin a sugerat ca acestea să înceapă cu o întâlnire într-un format extins și să fie lăsați să vorbească copreședinții comisiei interguvernamentale bilaterale, iar apoi miniștrii de Externe.

După negocierile cu participarea delegațiilor, președinții vor continua să comunice unul la unu. Întâlnindu-l cu Erdogan, Vladimir Putin l-a invitat pe președintele Turciei să vină mai des în vacanță la Soci: "Poți veni la noi să te odihnești, altfel vom veni cu toții la tine".

Erdogan a fost de acord, adăugând că a zburat la Soci în doar 1 oră și 15 minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel