Erdogan îi susține ”în mod ferm” pe liderii Hamas. Nu poate califica gruparea drept ”organizație teroristă”

FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Recep Tayyip Erdogan îi susține ”în mod ferm” pe liderii Hamas și pune semn de egalitate între premierul Israelului și Hitler.

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a afirmat sâmbătă, în timpul unui discurs la Istanbul, că țara sa ”îi susține în mod ferm” pe liderii Hamas, informează AFP.

”Nimeni nu ne poate face să calificăm Hamas drept organizație teroristă. Turcia este țara care discută deschis despre tot cu liderii Hamas, pe care îi susține în mod ferm”, a declarat șeful statului turc.

Hamas este considerată o mișcare teroristă de SUA și Uniunea Europeană.

Apărător fervent al cauzei palestiniene, președintele turc Erdogan este unul dintre cei mai virulenți critici ai Israelului de la începutul războiului în Gaza, lansat ca represalii pentru atacul sângeros întreprins pe 7 octombrie pe teritoriul israelian de mișcarea islamistă palestiniană Hamas, atac ce a dus la moartea a cel puțin 1.160 de persoane, potrivit unui bilanț al AFP realizat pe baza unor date oficiale israeliene.

De atunci, ofensiva israeliană a făcut peste 30.960 de morți, majoritatea femei și copii, potrivit autorităților Hamas.

Israelul, statul terorist, în viziunea lui Erdogan

Șeful statului turc a calificat de mai multe ori Israelul drept ”stat terorist” și l-a acuzat de ”comiterea unui genocid” în Gaza.

Erdogan, care a deschis în 2022 o nouă eră în relațiile cu Israelul după un deceniu de dispute aprinse, a estimat de asemenea că nu există ”nicio diferență” între prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu și Adolf Hitler, scrie Agerpres.

Citește și: Turcia anunță că vrea să găzduiască un summit de pace între Ucraina și Rusia

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel