Erdogan își pune încrederea în Putin privind relațiile dintre Turcia și Siria

Sursa foto: Kremlin.ru
Sursa foto: Kremlin.ru

Recep Tayyip Erdoğan, președintele Turciei, crede că Vladimir Putin, președintele Rusiei, poate contribui la îmbunătățirea relațiilor cu Siria.

Președintele turc Tayyip Erdogan a declarat că o posibilă vizită în Turcia a a președintelui rus Vladimir Putin ar putea deschide calea pentru o apropiere Turcia-Siria, au relatat vineri radiodifuzorul NTV și alte mass-media, scrie Reuters.

"Am putea să-i adresăm o invitație domnului Putin împreună cu (președintele sirian) Bashar al-Assad. Dacă domnul Putin poate efectua o vizită în Turcia, acesta ar putea fi începutul unui nou proces", ar fi declarat el reporterilor, citat într-un zbor de întoarcere din Kazahstan, unde s-a întâlnit cu președintele rus.

Nu a fost clar dacă invitația menționată de Erdogan este pentru o vizită a lui Assad în Turcia sau pentru o întâlnire în altă parte. El a adăugat că doar Statul Islamic și militanții kurzi se opun restabilirii legăturilor dintre Turcia și Siria, care au fost rupte în urma războiului civil sirian din 2011, când Ankara i-a sprijinit pe rebelii care încercau să îl înlăture pe Assad. 

Războiul civil sirian

Cel puțin 306.887 de civili au pierit în războiul civil din Siria, desfășurat între începutul lunii martie 2011 și sfârșitul lunii martie 2021, conform unei estimări realizate în 2022 de Biroul ONU pentru Drepturile Omului, relatează dpa. Conflictul a provocat moartea a 83 de civili zilnic, timp de un deceniu. Numărul reprezintă aproximativ 1,5% din populația Siriei de dinainte de conflict.

În septembrie 2021, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a menționat un total de peste 350.000 de victime ale războiului civil din Siria. La acea vreme, această cifră includea aproximativ 143.000 de civili, în jur de 138.000 de combatanți și circa 70.000 de persoane a căror stare nu era clarificată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel