Erdogan, nouă convorbire telefonică cu Putin. Ce spune Kremlinul despre participarea lui Zelenski la discuție

Erdogan, nouă convorbire telefonică cu Putin. Ce spune Kremlinul despre participarea lui Zelenski la discuție
Erdogan, nouă convorbire telefonică cu Putin. Ce spune Kremlinul despre participarea lui Zelenski la discuție

Recep Tayyip Erdogan  va avea o discuție telefonică cu Vladimir Putin, mâine, 30 mai. Vezi în articol ce spune Kremlinul despre participarea lui Zelenski la conversație.

Convorbirea telefonică dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele turc Recep Tayyip Erdogan, programată pentru 30 mai, va avea loc în format bilateral, participarea președintelui ucrainean Vladimir Zelenski nefiind planificată, a explicat Kremlinul.

"Vorbim despre o conversație bilaterală între Putin și Erdogan", a declarat duminică pentru Interfax purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov, atunci când a fost rugat să clarifice dacă a va fi conversație bilaterală sau o conversație trilaterală, la care va participa și Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei.

Reacția Kremlinului a venit după ce președintele turc a anunțat că intenționează să țină conversații telefonice cu colegii din Rusia și Ucraina pe 30 mai, a informat Anadolu. Din această declarație presa a presupus că la discuție vor participa toți cei trei lideri: Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin și Volodimir Zelenski. Președintele Ucrainei și-a manifestat în mod repetat dorința de a discuta direct cu liderul rus, dar Kremlinul nu a dat curs invitației până acum. 

Negocierile de pace, în impas. Podoliak, consilierul lui Zelenski: Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani

Consilierul prezidenţial şi negociatorul ucrainean Mihailo Podoliak a afirmat sâmbătă că un acord cu Rusia este nedemn de încredere şi Moscova poate fi determinată să oprească invazia doar prin forţă, relatează  Agerpres, citând Reuters.

"Orice acord cu Rusia nu face nici doi bani", a scris Podoliak pe Telegram. "Este posibil să negociezi cu o ţară care minte întotdeauna cu cinism şi în scop propagandistic?", a transmis acesta pe reţeaua de mesagerie.

"Rusia a dovedit că este o ţară barbară care ameninţă securitatea lumii. Un barbar poate fi oprit doar cu forţa", a adăugat consilierul lui Volodimir Zelenski.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de stagnarea negocierilor de pace, ultima rundă de convorbiri directe având loc pe 29 martie. Preşedintele rus Vladimir Putin afirmă că forţele ruse sunt angajate într-o operaţiune specială vizând demilitarizarea Ucrainei şi eliberarea ei de naţionalişti antiruşi, în timp ce Kievul şi aliaţii săi consideră acest lucru drept un fals pretext pentru a invada Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel