Erdogan nu exclude o întâlnire cu Putin în septembrie

Erdogan nu exclude o întâlnire cu Putin în septembrie / Foto: Kremlin.ru
Erdogan nu exclude o întâlnire cu Putin în septembrie / Foto: Kremlin.ru

Recep Tayyip Erdogan nu exclude o întâlnire cu Vladimir Putin în septembrie.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că ar putea avea o întâlnire personală cu omologul rus Vladimir Putin în septembrie pentru a discuta despre "acordul cu cereale" la Marea Neagră, a informat luni agenția de presă Anadolu, scrie Interfax.

Președintele turc Erdogan a spus că s-ar putea întâlni față în față cu Vladimir Putin pentru a discuta despre un "acord de cereale" la Marea Neagră, dacă liderii au timp într-un septembrie încărcat să facă acest lucru, a spus agenția.

Președintele a menționat că ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, ar putea vizita în curând Rusia pentru discuții. Erdogan a anunţat, de asemenea, posibilitatea unor discuţii de pace între Federaţia Rusă şi Ucraina dacă liderii celor două ţări sunt de acord cu medierea turcă.

Kremlinul a spus că Putin și Erdogan au convenit să pregătească un posibil summit

Președinții Rusiei și Turciei Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au avut o convorbire telefonică pe 2 august și, printre altele, au convenit "să continue să contacteze la diferite niveluri, inclusiv în contextul pregătirilor pentru o eventuală întâlnire re a celor doi lideri", se raporta atunci pe site-ul Kremlinului.

Cu puțin timp înainte de aceasta, agenția de presă Anadolu raportase că Putin și Erdogan au convenit telefonic cu privire la vizita președintelui rus în Turcia, dar nu au menționat o posibilă dată pentru acest călătorie.

Potrivit comunicatului de presă al Kremlinului, președinții au discutat despre diferite aspecte ale "cooperării multifațete ruso-turce". În special, Putin a subliniat la acea dată poziția de principiu a Rusiei în legătură cu încetarea acordului cu cereale.

"S-a remarcat că, în absența progresului în implementarea părții ruse a "acordului cu cereale", următoarea sa prelungire și-a pierdut sensul. Pregătirea de a reveni la acordurile de la Istanbul a fost confirmată de îndată ce Occidentul îndeplinește efectiv toate cerințele și obligaţiile faţă de Rusia consemnate în ele", a informat serviciul Kremlinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel