Putin și Erdogan au vorbit despre războiul din Israel, cu ”profundă îngrijorare”. Rusia vorbește despre încetarea focului și negocieri

Erdogan și Putin au vorbit despre războiul din Israel. Cum văd cei doi rezolvarea conflictului / Foto: Kremlin.ru
Erdogan și Putin au vorbit despre războiul din Israel. Cum văd cei doi rezolvarea conflictului / Foto: Kremlin.ru

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au vorbit despre războiul din Israel.

Președinții Federației Ruse și Turciei, Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan, au discutat despre situația puternic deteriorată din zona conflictului palestino-israelian în timpul unei conversații telefonice, a informat marți serviciul de presă al Kremlinului, scrie Interfax.

"S-a exprimat profundă îngrijorare cu privire la escaladarea continuă a violenței și la creșterea catastrofală a numărului de victime civile. A fost subliniată necesitatea unei încetări imediate a focului de către ambele părți și a reluării procesului de negocieri. S-a exprimat disponibilitatea reciprocă de a facilita acest lucru în mod activ", se spune într-un comunicat de presă al Kremlinului.

Cum văd Putin și Erdogan rezolvarea crizei din Orientul Mijlociu



În timpul conversației, părțile au subliniat că "o reglementare de pace pe termen lung a crizei din Orientul Mijlociu este posibilă numai pe baza formulei "două state" aprobată de Consiliul de Securitate al ONU, care prevede crearea unui stat palestinian independent, în granițele din 1967 cu capitala sa din Ierusalimul de Est", notează serviciul de presă al Kremlinului.

Vladimir Putin și Recep Tayyip Erdogan au abordat, de asemenea, anumite aspecte ale cooperării ruso-turce în diverse domenii. Contactele dintre liderii celor două ţări vor continua, a adăugat Kremlinul.

Pe 7 octombrie, au fost lansate atacuri cu rachete din Fâșia Gaza asupra regiunilor din sudul și centrul Israelului. Zeci de militanți Hamas au intrat pe teritoriul israelian cu camioane și parapante din Gaza. Ca răspuns, Forțele de Apărare Israelului au anunțat începerea Operațiunii Iron Swords. Autoritățile israeliene au declarat oficial că țara se află în stare de război.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel