Erou de război, sfidat de 1 Decembrie. Mihai Gâdea: S-a întâmplat ceva absolut dramatic. E prea bătrân pentru mâna ta?

Mihai Gâdea a răbufnit în emisiunea ”Sinteza Zilei” de la Antena 3 după ce eroul de război Emil Vețeleanu a fost sfidat de 48 de persoane din 52, care nu l-au salutat de 1 Decembrie, ci l-au ignorat.  

”În seara aceasta vorbim despre respect, despre demnitate și, din păcate, o să vorbim despre umilință. Imaginile pe care le-am văzut astăzi m-au impresionat până la lacrimi. Un veteran de război, un erou al acestei țări, în vârstă de 101 ani, are vârsta României Mari, 101 ani. La 101 ani, poate te gândești să nu ieși în frig de Ziua Națională, poate te gândești că ai fi mai în siguranță să stai acasă. Cineva care a luptat pe front pentru această țară, care și-a pierdut camarazi luptând pe front, care a crezut că e ceva mai important decât viața sa- țara sa, patria sa, nu stă de 1 Decembrie undeva la căldură, ci se duce acolo, să-i comemoreze pe aceia pe care i-a pierdut, pe eroii acestei țări, s-a dus la acea manifestare și acolo s-a întâmplat ceva absolut dramatic. Au trecut prin fața domniei sale 52 de persoane. 48 dintre ele nu l-au salutat. Ar putea să existe multe scuze... că nu-l cunoșteau. Să ai un erou de război în orașul tău la Vâlcea și să nu știi cine e? E grav! E la fel de grav. Pare că este ultimul în viață de la un moment crunt pentru Armata Română. Pare că este ultimul supraviețuitor de la un moment cumplit pentru Armata Română, Cotul Donului. Să nu știi că este acest erou, să nu-i știi numele, fața, chipul. Să presupunem că nu știau cine este, că nu aveau nici cea mai vagă idee, dar dacă vezi pe cineva de 101 ani, în picioare, lângă un oficial al Armatei Române, există vreo justitificare să nu-i întinzi mâna? Imaginile rușinii, imaginile umilinței.” a spus Mihai Gâdea, la Antena 3, la începutul emisiunii ”Sinteza Zilei”, subliniind că nu este vorba despre un partid sau altul, pentru că, prin fața eroului de război, au trecut și oamenii neafiliați politic, oameni care nu l-au salutat pe eroul de război. ”E goliciune. Pe dinăuntru. Multă” a subliniat Mihai Gâdea. 

(w670)

”E prea bătrân pentru mâna ta?”

După ce a difuzat imaginile, realizatorul de la Antena 3, vizibil afectat, a spus: ”Nu există nicio scuză pentru așa ceva. Nu există nicio scuză!”. El a remarcat și faptul că eroul de război era încadrat de doi oameni, are decorații în piept, stă cu tricolorul în mână. Realizatorul de la Antena 3 a precizat că s-a întrebat de ce oamenii de lângă eroul de război nu l-au prezentat oamenilor care au trecut prin fața lor, în contextul sfidării.

E prea bătrân pentru mâna ta? Ești prea important astăzi că ai ajuns senator ca să-i întinzi mâna unui om? Cum să nu știi că la tine în localitate există un astfel de erou, cum să nu știi? E pur și simplu intolerabil. E unul din acele momente în care ți-e rușine, rușine de rușinea lor” a continuat Mihai Gâdea. 

Realizatorul Antena 3 a atras atenția că Emil Vețeleanu, eroul de război, ”n-a protestat, a încasat umilința cu demnitate”, întrebând: ”Și umilința s-o încasezi cu demnitate?”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel