Escaladarea conflictului din Israel, o opțiune care nu poate fi eliminată. Ambasadorul Israelului: Cum poate fi obținută pacea

Reuven Azar, ambasador al Israelului în România, a fost prezent în studioul Antena3 CNN unde a vorbit despre poziția Uniunii Europene în conflictul din Israel și despre escaladarea acestuia. 

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a explicat de ce este mai importantă, pentru Israel, poziția Uniunii Europene decât a Rusiei și a spus că opțiunea unei escaladări a conflictului nu poate fi eliminată. 

„Credeți că Rusia joacă un rol mai mare decât am crezut până acum? Mai important?”, a întrebat Mihai Gâdea.

„Cred că Rusia încearcă să joace un rol și să se repoziționeze ca un actor pe scena mondială. Însă vreau să vă mai spun ceva. Acum are loc o întâlnire și mai importantă, a liderilor Uniunii Europene, chiar în timp ce vorbim noi. Este o întâlnire importantă la care ei vor discuta și vor adopta poziția Uniunii Europene față de acest conflict.

Chiar dacă îi respectăm pe ruși, voi spune că poziția Uniunii Europene este mult mai importantă pentru Israel decât poziția Rusiei.

Mă folosesc deci de această ocazie ca să le solicit liderilor Uniunii Europene, din partea celor din Israel, să sprijine acțiunile Israelului, să facă totul pentru lupta împotriva terorismului, să sprijine eforturile de eradicare a Hamas, să aibă o poziție foarte clară privind lupta împotriva extremismului, a radicalismului fanatic islamist pentru că europenii pot face multe lucruri.

Mai întâi, să pună presiune pe Iran, cei care au instigat toate violențele și terorismul din Orientul Mijlociu, să aplice presiuni asupra liderilor turci, să aplice presiune asupra Oatarului care îi găzduiește pe liderii teroriști, astfel încât să fie eliberați toți ostaticii.”, a spus ambasadorul Reuven Azar. 

Escaladarea conflictului

 

„Vă așteptați ca acest război să devină mai mare și ca anumite puteri, precum Rusia sau China, să încerce să transforme războiul din Israel într-unul mai mare, poate Al Treilea Război Mondial? Credeți că este posibil așa ceva?”, a întrebat Mihai Gâdea.

Nu pot să elimin nicio opțiune. Cred că trebuie să fim raționali atunci când facem analiza și să avem grijă la ceea ce facem. Împreună cu prietenii americani transmitem un semnal puternic tuturor celor care doresc escaladarea acestui conflict. Vor plăti un preț mare, vor plăti scump dacă fac asta. După cum am văzut în ultimele două săptămâni, Iranul încearcă să provoace Israelul și SUA prin atacuri sporadice, în Orientul Mijlociu, contra noastră.

Nu a escaladat într-un război la scară mare pentru că nu avem un asemenea interes și trimitem mesaje cu privire la controlarea situației. Vrem să ne concentrăm în lupta contra Hamas care trebuie eradicat. Asta, chinezii nu o pot înțelege.

Cerea pentru un armistițiu este un lucru rezonabil într-o situație teoretică, dar acum, asta înseamnă să acordăm celor de la Hamas un premiu. Dacă vrem să obținem pacea nu avem nicio soluție decât eradicarea capacităților militare ale organizației teroriste Hamas.", a spus ambasadorul Reuven Azar la Antena3 CNN. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel