Escrocheria ”moștenitoarea”. ”Inima îmi spune că sunteți o persoană bună care nu va fugi cu banii”. Cum era să primesc 9,5 milioane de dolari dacă aveam adresă de e-mail

foto pexels
foto pexels

Escrocheria moștenitoarea nu s-a oprit la Constanța, în 2023. Se pare că ”new year, new me” se aplică și pentru escroci. Probabil au rămas fără bani. 

Dovadă stă mesajul pe care l-am primit cu puțin timp în urmă de pe un cont abia creat. 

”Salutare Roxana Cristiana Neagu

Vă scriu cu un traducător de limbi. Am fost în căutarea pe cineva cu acest nume de familie, Cristiana. așa că, când am văzut profilul tău pe Facebook, am decis să te adaug și să-ți scriu acest mesaj pentru a vedea cum ne putem ajuta cel mai bine. Sunt doamna Füsun Tümsavaş, ofiţer bancar aici, în Istanbul, Turcia, cu ISBANKASI. Cred că este dorința lui Dumnezeu să te întâlnesc acum. Am o discuție de afaceri importantă pe care doresc să o împărtășesc cu tine și care cred că te va interesa deoarece este în legătură cu numele/naționalitatea ta și vei beneficia de pe urma ei.

Un regretat domnul Adrian Cristiana, un cetățean al țării dumneavoastră, care lucra cu aur aici în Istanbul, a avut un depozit fix la banca mea în 2007 pentru 108 luni calendaristice, în valoare de 9.500.000 USD (nouă milioane cinci sute de dolari americani). Data scadentă pentru acest depozit a fost anul trecut. Din păcate, Adrian Cristiana, s-a numărat printre victimele morții din 30 aprilie Covid19 2020, în provincia Ankara din Turcia.

Conducerea băncii mele încă nu știe despre moartea lui, știam despre asta pentru că eram ofițerul lui de cont. El nu a menționat niciun rudă apropiat/moștenitor când a fost deschis contul și nu era căsătorit și nu a fost găsită nicio rudă. Săptămâna trecută, conducerea băncii mele a avut o întâlnire pentru un exercițiu de verificare bancară pentru a nota conturile de depozit latente și abandonate. Știu că acest lucru se va întâmpla și de aceea am căutat o modalitate de a gestiona situația, deoarece, dacă directorul meu de bancă își va descoperi moartea, banca va deturna fondurile pentru ca directorii lor șefi să le împartă. Deci nu vreau să se întâmple așa ceva. De aceea, când am văzut detaliile tale, m-am bucurat.

Acum caut cooperarea dvs. pentru a vă prezenta în calitate de rudă apropiată/Moștenitor al contului, deoarece aveți același nume de familie și aceeași naționalitate ca el, iar sediul meu bancar vă va elibera contul prin ajutorul meu. Nu există niciun risc implicat; tranzacția va fi executată conform unui aranjament legitim care vă va proteja de orice încălcare a legii. Este mai bine să pretindem banii decât să le permitem directorilor băncii să-i deturneze și să le împartă între ei. Nu sunt o persoană lacomă, așa că sugerez să împărțim fondurile, 50/50% pentru tine și, respectiv, pentru mine. Spuneți-mi părerea dvs. și vă rog să tratați aceste informații în mod confidențial. Vă voi oferi mai multe detalii după ce voi primi răspunsul dumneavoastră urgent prin adresa mea personală de e-mail de mai jos.

Salutări

Füsun Tümsavas

E-mail: [email protected]”.

Desigur, nu există niciun cont bancar, niciun Adrian Cristiana și dacă primiți acest mesaj nu trebuie să-l credeți. Este o escrocherie prin care vă sunt cerute documente personale dar și banii de cheltuieli, aproximativ 2000 de dolari. 

Anul trecut, în februarie, presa locală din Constanța scria despre această escrocherie. O femeie fusese deja înșelată și povestea cum a fost convinsă să trimită poze cu documentele personale. I s-au cerut bani pentru ”taxe juridice și avocați”, 1925 de dolari, și abia atunci a devenit suspicioasă. 

Numele și imaginea folosite aparțin lui Füsun Tümsavaş, un nume cu greutate în sistemul bancar din Turcia. Aceasta și-a început cariera profesională în 1979. Contul de pe care a fost trimis astăzi mesajul se numește: Vladimir Mićić  (Fusun Tumsavas). Și numele Vladimir Mićić este legat de sistemul bancar, dar din Serbia. 

Acesta a insistat ca discuția să se poarte pe adresa de e-mail, în afara acestuia neoferind alte informații. 

Mare atenție, mesajul este mereu același, fiind schimbat doar ”numele de familie” al decedatului. Dacă îl primiți, nu cădeți în plasa unei îmbogățiri miraculoase. Nu există. Veți fi lăsați fără banii ”de avocați” și nu primiți nimic în schimb. În plus, nu știți cum vă vor fi folosite documentele personale. 

Iată, în continuare, conversația purtată: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel