Este oficial. Guvernul acordă românilor încă o zi liberă de Sf. Maria

IMG_8936
IMG_8936

Așa cum De Ce News a anticipat, Guvernul a decis în ședința de miercuri ca ziua de vineri, 16 august să fie liberă pentru români. De această zi va beneficia în special bugetarii, care vor avea  o nouă minivacață de patru zile cu ocazia sărbătorii  Adormirii Maicii Domnului. Începând de joi, 15 august și până duminică, 18 august, românii sun liberi, putând beneficia  de zilele frumoase care se anunță pentru această perioadă.

legală de joi, pentru Adormirea Maicii Domnului. Decizia a fost anunţată de premierul Victor Ponta în şedinţa de Guvern de miercuri.

 "O să adoptăm astăzi Hotărârea de Guvern ca vineri să fie zi liberă care se va recupera într-una dintre sâmbetele viitoare", a spus Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

 Ziua de 15 august, când este Adormirea Maicii Domnului, este zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Această zi a fost stabilită ca sărbătoare legală în 2008, prin Legea 202 de completare a Codului Muncii.

Codul muncii prevede ca, în cazul în care angajatorul nu poa­te acorda zile li­bere anga­ja­ţilor în zi­le­le de sărbătoare le­gală, este nevoit să-şi plătească an­gajaţii care lu­crea­ză cu un spor la salariu de până la 100% pentru acea zi sau să le dea o zi liberă în ur­mătoarele 30 de zile. Probabil că pen­tru această variantă vor opta majoritatea retai­lerilor alimentari, având în ve­dere că marile lanţuri de hipermarketuri nu îşi închid magazinele decât pentru câteva zile, în general în preajma Crăciunului sau a săr­bătorilor pascale.

 Agențiile de turism s-au pregătit din timp pentru această minivacanță, cu oferte atât în străinătate, dar și în țară. De exemplu, la CampoEuro Club Partizani din Delta Dunării, minivacanța de Sf. Maria cu pensiune completă costa 439 de lei de persoană. În Poiana Brașov, la o pensiune de 4 stele prețul este de 35o lei de persoană.

Până la 30 noiembrie, de Sf. Andrei și 1 Decembrie, de  Ziua Națională, românii nu mai beneficiază de nicio zi oficială liberă, Dar ținând cont că aceste sărbători cad  în week-end, românii vor aștepta zilele de Crăciun, care anul acesta cad la jumătatea săptămânii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel