Este oficial. ”Nicio pensie nu scade”, anunță Ministerul Muncii

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Muncii încearcă să îi liniștească pe pensionarii români și le spune că ”nicio pensie nu scade”.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat, oficial, că nicio pensie nu scade, în contextul în care în urma recalculării pensiilor un număr important de pensionarii au primit decizii în care valoarea recalculată este mai mică decât cea în plată.

”Mai spunem o dată, ca să fim siguri că s-a înțeles: NICIO PENSIE NU SCADE! În rest, rămâne cum am stabilit - peste 3,8 milioane de pensii vor crește! Postăm aici informarea oficială pe care pensionarii cărora li se menține același cuantum al pensiei o vor primi”, au transmis reprezentanții MMSS.

În respectiva postare a fost publicată scrisoarea pe care o vor primi pensionarii, după ce premierul Marcel Ciolacu a cerut acest lucru înaintea ședinței de Guvern de săptămâna trecută.

Stimați pensionari, 

Guvernul României, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Casa Națională de Pensii vă confirmă faptul că 

PENSIA DUMNEAVOASTRĂ NU SCADE

chiar dacă în Decizia de recalculare care v-a fost transmisă recent a rezultat o valoare mai mică decât ultima pensie pe care ați primit-o în luna august 2024.

În această situație, veți primi în continuare pensia mai mare, respectiv cea pe care ați primit-o anterior recalculării.

În cazul în acre beneficiați e indemnizația socială pentru pensionari, iar în Decizia de recalculare a rezultat o valoare mai mică de 1.281 de lei, cât reprezintă valoarea acestei indemnizații, veți primi în continuare suma de 1.281 de lei.

Aceste prevederi sunt garantate prin Legea 360/2023 privind sistemul public de pensii:

Art. 144, alin (6): ”În cazul în care, în urma procesului de recalculare prevăzut la alin (1), rezultă un cuantum al pensiei mai mic decât cel aflat în plată sau cuvenit se plătește pensia în cuantumul stabilit și aflat în plată anterior recalculării, până la data la care se va obține un cuantum mai mare decât acesta ca urmare a majorării valorii punctului de referință”.

Totodată, vă informăm că funcționarii caselor teritoriale de pensii vă stau la dispoziție pentru clarificarea eventualelor nelămuriri legate de decizia de recalculare a pensiei dumneavoastră”, se arată în scrisoarea semnată ”cu deosebită considerație” de Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice. 

Citește și: La recalcularea pensiilor ”nu s-a ținut cont de acea creștere a salariilor”. Doina Pârcălabu, avertisment: Un drept câștigat nu poate fi diminuat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel