Românii ar trebui să se ferească de acest tip de ceai.
Cele mai recente cercetări apărute în presa internațională sugerează faptul că ceaiul la plic este toxic pentru organism. Mai mult, acesta poate provoca numeroase boli digestive sau renale.
Problema ar fi reprezentată de plicul în care se află plantele, care în contact cu apa fierbinte împrăștie particule de microplastic pe care, ulterior, le vom bea. Acest fapt a fost constat de către cercetătorii de la Universitatea McGill din Canada, care au analizat patru tipuri de pliculețe de ceai din comerț.
Studiile spun că ceaiul la plic împrăștie în apă 11,6 miliarde de particule de microplastic și 3,1 miliarde de particule de nanoplastic, potrivit CNN. Numărul mare de particule de microplastic poate fi explicat prin prisma faptului că producătorii folosesc polipropilen pentru a sigila pliculețele de ceai.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu