Un agent imobiliar cunoscut pe reţelele de socializare vine cu un sfat extrem de important pentru chiriaşi.
Publicitate
Acesta le spune chiriaşilor să treacă orice mică înţelegere cu proprietarul în contractele de închiriere, pentru a nu avea surprize neplăcute.
"Am o situaţie chiar recentă. O doamnă a închiriat un apartament care nu arăta extraordinar, s-a înţeles cu proprietarul să renoveze apartamentul, dar să fie lăsat la o chirie mică, de 1300 lei. Dar nu a scris asta în contract. A băgat aproximativ 9000 euro, l-a făcut extraordinar, cu mobilă, cu tot, după care proprietarul a spus că apartamentul nu mai arată urât şi a mărit chiria, la 1600 lei. Şi doamna a spus că asta a fost înţelegerea, că l-a făcut pe banii ei, dar nu a avut ce să facă!", a povestit Şerban Trâmbiţaşu, agent imobiliar, conform unui video de pe Tik Tok.
De altfel, pe clipul video agentul imobiliar a scris "Semnează orice înţelegere, cuvântul nu este suficient", pentru a-şi întări ideea.
@serbantrimbitasu #serbantrimbitasu #realestate #imobiliare #bucuresti #romania #tiktokromania #tiktokro #foryouromania #foryourpageromania #foryoupage #fyromania???????? #agent #agentimobiliar #imobiliarebucuresti #imobiliareromania #devanzare #deinchiriat #apartament #casa #comision0 #contract ♬ original sound - SERBAN TRIMBITASU
"Piaţa chiriilor e în creştere, din cauza cererii scăzute la achiziţie. Nu sunt în măsură să îmi dau cu părerea dacă e mai bine să stai în chirie sau să îţi cumperi apartament, pentru că poţi să îţi cumperi un apartament cu dobândă fixă, pe 7 ani, şi să fii acoperit o perioadă. Aici depinde de fiecare, contează venitul, cât vrei să te întinzi. Ideal ar fi să nu te întinzi mai mult decât poţi, ba chiar să te întinzi mai puţin, ca în cazul în care se întâmplă ceva să ai o scăpare. Dacă nu eşti sigur pe un credit ipotecar, ideal ar fi să te muţi în chirie, pentru că acolo nu te leagă decât un contract pe un an de zile", a mai spus agentul imobiliar.
Românii care vor să îşi cumpere o locuinţă în 2023 vor putea beneficia de programul Noua Casă, anunţă Dumitru Nancu, directorul general al FNGCIMM - IFN S.A.
"Continuăm programul Prima Casă şi la anul, în 2023, sau Noua Casă, cum e acum. În acest moment avem consumat între 75% şi 80% din plafon. Practic, avem 8600 de români care au accesat programul Noua Casă, iar din plafonul de 1,5 miliarde de lei s-au consumat 1,2 miliarde lei. Până la sfârşitul anului sperăm să ajungem la un grad de consum de peste 90%, ceea ce este bine într-un an de criză, în care decizia de a investi este mai reţinută. De fapt, venim după trei crize. Şi să nu uităm că în 2020 timp de 4 luni, economia mondială a fost închisă, lockdown total", a declarat Dumitru Nancu la DC NEWS.
Vânzările de locuințe au scăzut cu până la 40% față de anul trecut, însă prețurile rămân la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu. Mai mult, se pare că românii nu mai sunt la fel de interesați nici de programul „Prima Casă”.
Vânzările de locuințe au scăzut cu până la 40 de procente față de anul trecut, asta deoarece românii au devenit extrem de reticenți atunci când vine vorba despre obținerea unui credit de nevoi personale, conform Digi24. Principala cauză a acestor schimbări este dată de creșterea mult prea mare a prețurilor pe piața imobiliară.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu