Mergi la mare sau te afli deja acolo? Îți poți face un control gratuit pentru prevenirea cancerului de piele

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Karolina Grabowska)

Dacă ai de gând să mergi la mare zilele acestea sau deja te afli acolo, îți poți face un control gratuit pentru prevenirea cancerului de piele.

Turiştii aflaţi la mare zilele acestea pot beneficia de controale gratuite pentru prevenirea cancerului de piele. Testele se fac la Mamaia, pe plaja Hotelului Tomis, şi sunt incluse într-o campanie numită "Soare fără pete", desfăşurată de asociaţia neguvernamentală Phoenix.

În acelaşi timp, sunt distribuite şi peste 10.000 de materiale informative despre cancerul de piele şi cauzele apariţiei acestei boli. În perioada sezonului estival, riscul îmbolnăvirii poate creşte din cauza expunerii exagerate la soare. Acest lucru poate duce la uscarea şi îmbătrânirea prematură a pielii, sensibilizarea la soare, arsuri şi insolaţie, scrie Rador.

Anual, în întreaga lume sunt diagnosticate între două şi trei milioane de cazuri de cancer de piele, numărul acestora fiind în creştere.

Cancerul de piele care va creşte cu aproximativ 85%, în următorii 20 de ani

Expunerea excesivă la soare și, mai grav, fără folosirea protecției solare, reprezintă o problemă majoră de risc în dezvoltarea cancerului de piele, iar creșterea acestei probabilități se poate institui încă din copilărie sau adolescență. Peste 84% dintre adolescenți înțeleg că expunerea la soare crește riscul de cancer de piele, dar nici măcar un sfert dintre aceștia nu se protejează întotdeauna de soare.

Un studiu recent, realizat de organizația europeană Euromelanoma, relevă faptul că în cazul persoanelor care au suferit arsuri solare severe (o arsură solară dureroasă, însoțită de înroșirea intensă a pielii sau de apariția de vezicule, cu o durată de două sau mai multe zile) înainte de vârsta de 18 ani există o probabilitate cu 18% mai mare de a descoperi o leziune suspectă în cadrul unui control dermatologic la maturitate.

În acest context, organizația europeană Euromelanoma prin Societatea Română de Dermatologie (SRD) lansează astăzi o nouă campanie de prevenție “Folosiți Protecția?”, proiect ce are ca scop principal îmbunătățirea comportamentului asociat cu protecția solară în rândul adolescenților.

“Există o strânsă legătură între arsurile pielii provocate de soare în copilăria și adolescența fiecăruia dintre noi și creșterea riscului de a dezvolta un melanom la maturitate, astfel încât, anul acesta, vom pune un accent deosebit pe factorul de prevenție în rândul acestor categorii de vârstă și totodată, sperăm ca în plan general să amplificăm gradul de conștientizare legat de prevenirea, diagnosticarea precoce și tratamentul cancerului de piele”, a declarat Secretarul General al Societății Române de Dermatologie (SRD), Dr. Alin Nicolescu. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel