Estonia acuză Rusia că permite solicitanților de azil fără vize sau permise de ședere să ajungă la graniță

Colaj ilustrativ: Freepik
Colaj ilustrativ: Freepik

Estonia consideră acțiunea Rusiei o măsură provocatoare.

Ministrul estonian al Afacerilor Interne, Lauri Läänemets, a declarat joi că Rusia a extins o măsură provocatoare, inițial îndreptată împotriva Finlandei, către Estonia, "în mod deliberat" permițând solicitanților de azil fără vize sau permise de ședere să ajungă la un punct de trecere de la frontiera comună, conform agenției de știri Delfi.

„Rusia îi lasă să treacă fără niciun motiv, ceea ce înseamnă că aceste persoane ajung la noi și trebuie să ne ocupăm de problemele lor. Deoarece nu au nicio bază pentru a intra în Uniunea Europeană, este evident o activitate organizată și deliberată pentru a împovăra activitățile la frontiere”, a spus Lauri Läänemets.

Läänemets a mai spus că Estonia a returnat până acum fiecare persoană care a încercat să treacă frontiera fără documente sau permisiune și și-a consolidat pregătirea fiind în strânsă comunicare cu Finlanda și celelalte țări vecine.

Afirmatia ministrului vine în urma deciziei Finlandei de a închide complet patru puncte de trecere la granița cu Rusia de vineri noaptea până în februarie 2024, acuzând Moscova că împinge migranți fără acte către frontieră.

Relațiile dintre Rusia și Estonia s-au înrăutățit după ce Moscova a declanșat invazia cu forțe complete a Ucrainei în februarie 2022, determinând Estonia să expulzeze 21 de angajați ai ambasadei ruse în 2023. Moscova a răspuns prin expulzarea ambasadorului estonian Margus Laidre din Rusia, conform POLITICO.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel