Etapa a II-a de vaccinare. Peste 300.000 de programări, până în acest moment

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 anunță că pentru etapa a II-a de vaccinare s-au programat 305.562 de persoane. În București au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%.

Vineri a debutat etapa a II-a a campaniei de vaccinare destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară activități în domenii esențiale. În perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național se vor vaccina 305.562 de persoane. Numai în București au fost programate 62.182 locuri de vaccinare, gradul de ocupare fiind în proporție de 100%.

Odată cu deschiderea activităților de vaccinare pentru etapa a II-a, care se derulează concomitent cu vaccinarea persoanelor din prima etapă, s-au înregistrat 37.750 apeluri în Call Center, iar pe platforma vaccinare-covid.gov.ro au fost înregistrate 2,6 milioane de accesări, cu 107.000 utilizatori unici. Platforma de vaccinare a avut probleme timp de trei ore din cauza unui transfer de date.

"Situația este sub control"

"Platforma de vaccinare a avut câteva disfuncționalități pe o perioadă de aproximativ 3 ore din cauza transferului datelor înregistrate în aplicația folosită în Etapa I de vaccinare în aplicația folosită în Etapa a II-a de vaccinare, dar situația este sub control iar specialiștii STS asigură suportul necesar pentru buna funcționare a acesteia”, au anunțat autoritățile. Probleme au fost și din cauza numărului mare de cereri.

„Menționăm că volumul cererilor a depășit posibilitatea alocării vaccinurilor din acest moment, aspect care a generat disconfort în rândul beneficiarilor. Reamintim, cu acest prilej, că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv”, au precizat cei de la Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 .

60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare

La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză, dar și cu rapel.

Suplimentar, 60 de centre, cu 84 de puncte de vaccinare sunt organizate de Ministerul Apărării Naționale (MApN), iar 39 de centre, cu 45 de puncte de vaccinare, de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Acestea asigură vaccinarea personalului din rețeaua proprie, conform Etapei a II-a din Strategia națională privind vaccinarea împotriva COVID-19 în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel