Eugen Bădălan, despre acuzațiile Rusiei: În România, nu există nicio firmă care să facă angajare de mercenari. Nu cred că un pensionar se lasă recrutat

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Алесь Усцінаў)

Ministerul rus al Apărării susține că România se află printre țările care trimit cei mai mulți mercenari în Ucraina. Ce spune Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major al Forțelor Armate.

Ministerul Apărării din Rusia susține că forțele din Ucraina sunt sprijinite de mii de mercenari străini. Printre luptătorii străini s-ar afla și aproximativ 1,500 de români, susțin rușii. Autoritățile din Rusia nu au prezentat nicio dovadă pentru afirmațiile făcute, scrie Mediafax.

"Cred că este propagandă destinată consumului intern al Federaţiei Ruse pentru a menţine spiritul războinic al ruşilor, să le demonstreze ca toată lumea este împotriva lor şi mai ales ţările din proximitate", a spus Eugen Bădălan despre comunicatul transmis de Federația Rusă, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"Din câte cunosc eu, în România nu există nicio firmă care să facă angajare de mercenari pentru nicăieri în lume. Dacă, până acum nu a existat, nu cred că s-a înfiinţat vreo firmă de recrutori pentru Ucraina. Niciun militar activ, atât de la Jandarmerie cât şi de la Poliţie, nu poate fi recrutat pentru că el este activ în forţele de ordine ale României, cu atât mai puţin din rândul militarilor activi. Dacă ar fi să se facă vreo recrutare din rândul rezerviştilor, aceştia, la rândul lor, ar fi pensionari, nu pot fi altfel de rezervişti. Nu cred că un pensionar din România, acum, se lasă recrutat de o firmă să se ducă să lupte în Ucraina", a spus Bădălan.

"Este o informație falsă"

Ministrul Vasile Dâncu susține că informația este falsă și că se poate verifica dacă numeroși români au trecut granița cu Ucraina.

"Este o informație falsă... Nu putem verifica dacă sunt cetățeni străini în Rusia sau Ucraina... Nu putem ști cine a ajuns acolo și cu ce scop. Noi știm fluxul către Ucraina, nu au mers oameni în această perioadă spre Ucraina, avem o statistică exactă... Este o informație pentru opinia publică nespecializată”, a explicat Vasile Dâncu la Digi 24.

Ministrul Apărării mai spune că rușii încearcă să arate că au date foarte exacte ceea ce reprezintă un procedeu propagandistic.

"Este un procedeu propagandistic... Vrea să arate că are date foarte exacte... E o incercare de a arăta că este o coaliție mondială împotriva Rusiei și de aceea nu reușesc ei în Ucraina”, a precizat Dâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel